Det kan gå helt til 2019 før MacBook Pro får prosessorer med LPDDR4-støtte, ifølge lekkede prosessorplaner fra Intel.
Det kan gå helt til 2019 før MacBook Pro får prosessorer med LPDDR4-støtte, ifølge lekkede prosessorplaner fra Intel.

Annonse


Kan gå årevis før Macbook Pro får 32 GB RAM

Mange er frustrerte over at MacBook Pro ikke støtter 32 gigabyte RAM, og nå ser det ut til at det kan flere år før det blir støtte for lavstrøms minnemoduler opp til 32 GB på MacBook Pro.

Problemet er at Intels siste prosessorer ikke støtter 32 GB minne med LPDDR3-minnet som er i bruk på dagens MacBook Proer, og heller ikke LPDDR4-minnet som kan gjøre dette mulig i nåværende form.

Bruker lavstrøm-minne
Som Phil Schiller sa, må man bruke “vanlige,” altså ikke lavstrøms, minnemoduler for å oppnå 32 GB minne på Intels siste prosessorer:

– MacBook Pro bruker 16 GB med veldir raskt LPDDR-minne. For å støtte 32 GB minne måtte vi bruke DDR-minne som ikke er lavstrøms, og også bruke en annen design på hovedkortet, som kan redusere plassen for batterier. Begge deler vil redusere batterilevetiden, forklarte Schiller til AppleInsider.

LPDDR3
MacBook Pro er nødt til å bruke LPDDR3-brikker i maskinene på grunn av den manglende støtten for lavstrøms DDR4, og argumentasjonen er altså at prosessorene fra Intel bare støtter dette opp til 16 GB.

For å få mer minnne, må man bruke DDR4 i lavstrømsmodus, noe som det ikke er støtte for enda – ei heller i overskuelig fremtid.

Prosessoroversikt lekket
Ifølge lekkede Intel-dokumenter som
BenchLife.info har fått tak vil den neste prosessoren fra Intel, med kodenavn Coffee Lake, bruke den samme minnekontrolleren som er i bruk i dagens Kaby Lake – altså uten LPDDR4-støtte.

Dagens MacBook Pro bruker Skylake-prosessorer, som ble etterfulgt nylig av Kaby Lake som igjen skal erstattes av Coffee Lake tidlig i 2018 – alle med den samme minnekontrolleren.

Det vil si at Apple må vente på prosessoren som kommer etter Coffee Lake, antakelig kalt Ice Lake, en gang i den første halvdelen av 2019 før det kommer LPDDR4-støtte i en Intel-prosessor.

Og da spørs det bare hvor mange minnehungrige programmer som vil komme i mellomtiden.

Kilde
The Motley Fool

Annonse


Annonse


Annonse