Reddit-sjefen beklager etter at han hadde redigert kommentarene til forumbrukere.
Reddit-sjefen beklager etter at han hadde redigert kommentarene til forumbrukere.

Annonse


Konservativ kommentator: – Rutine for venstresiden i teknologi-verdenen å sensurere

Reddit-toppsjef Steve Huffman innrømmer denne uken at han har redigert kommentarer som var rettet kritisk mot ham.

Oppdatert, 14:07:

Paul Joseph Watson er konservativ kommentator for Infowars og redaktør for samme side.

I forbindelse med Reddit-avsløringen hevder Watson at dette kun er nok et forsøk, av mange, på å sensurere konservative meninger på nett, noe han omtaler som rutine i et intervju med The Sun:

Annonse


«Reddit er potensielt enda verre enn Twitter når det kommer til sensur av helt OK debatt-ytringer.

Nettsiden fjerner rutinemessig tråder som ødelegger for venstresidens fortellinger, og ødelegger derfor muligheten til at de går viralt».

Han mener Reddit, Twitter og Facebook ikke står for frie meningsytringer, men er et ekkokammer for såkalte SJWs, altså «Social Justice Warriors».

Modererte kommentarer
Innrømmelsen kom etter at han hadde blitt avslørt av brukere på subredditen r/the_donald – et av de fremste foraene for Trump-tilhengere.

Hendelsen skjedde i forbindelse med lukkingen av underforumet r/Pizzagate som ble startet som et mål for å avsløre konspirasjonsteorien rundt restauranten «Comet Ping Pong». Falske nyheter som ble lagt ut på sosiale medier hevdet at pizzarestauranten var et senter for barnemishandling drevet av Hilary Clinton og hennes kampanjeleder, John Podesta.

Toppsjefen beklager
Stengingen av underforumet var kontroversiell blant r/the_donald-brukerne som la ut flere kritiske meldinger som inkluderte teksten «u/spez» – Spez er Reddit-sjefens brukernavn – slik at Huffman skulle se hver eneste av dem.

Onsdag denne uken oppdaget flere av r/the_donald-forumbrukerne at innleggene deres hadde blitt redigert og de beskyldte Reddit-ledelsen for å ha moderert og sensurert deres innlegg. Noe som viste seg å være sant.

«Hei, alle sammen. Jeg rotet med «f**k u/spez»-kommentarene og erstattet «spez» med r/the_donald i rundt en time. Det har vært en lang uke her mens vi prøver å slappe av etter r/pizzagate-hendelsene. Selv om vi prøver å ha et godt forhold med alle, blir det fort gammelt å bli kalt pedofil hele tiden. Som sjef burde jeg ikke drevet med dette spillet, og det er rettet opp i nå. Avdelingen som har ansvar for fellesskapet er ganske sure på meg nå, så jeg vil absolutt ikke gjøre det igjen. F**k u/spez», lyder beklagelsen fra Huffman,

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse