Her har de lokalisert Teslaen og er klare de å låse seg inn.
Her har de lokalisert Teslaen og er klare de å låse seg inn.

Annonse


Her stjeler de en Tesla ved å utnytte sårbarheter i Android

Norske hackere viser hvordan de kan lokalisere, låse opp og kjøre av gårde med en Tesla.

Mer teknologi, mer sårbar
Tesla er en av de ledende bilprodusentene på det teknologiske området. Teknologien kan være til stor fordel for bileierne, men kan også gjøre bilene sårbare for hackere. Et eksempel på dette kan du se i videoklippet under.

«Våre sikkerhetsforskere har gjennom egne tester klart å utnytte en sikkerhetsmangel i Teslas egen mobilapp. Testene vi har utført viser at mennesker med onde hensikter og uten høy teknisk kompetanse, enkelt kan ta kontroll over en Tesla, til et punkt hvor de kan spore og lokalisere, låse opp, samt stjele bilen uhindret», skriver Lars Lunde Birkeland i norske Promon i en e-post til ITavisen.

«Vår test er den første til å bruke Tesla sin mobilapp som en inngangsport til selve bilen, og går et skritt videre ved å vise at en app som ikke er optimalt sikret kan føre til alvorlige konsekvenser.»

Annonse


Les også: Kinesiske forskere klarte å hacke en Tesla.

Gjelder ikke spesifikt Tesla
Tesla Norge forteller til Broom at de tar funnene til etterretning, men at sårbarhetene som avdekkes i videoen ikke er spesielt for Tesla.

– Denne videoen viser ingen sårbarheter som gjelder Tesla spesielt. Demonstrasjonen viser noe de fleste skjønner på egenhånd: Dersom en telefon blir hacket, er det ikke sikkert at appene er trygge, sier kommunikasjonsdirektør, Even Sandvold Roland.

I videoen bruker forskerne teknikker for sosial manipulering for å lure ofrene til å installere skadelig programvare på Android-enhetene sine.

– Dette utsetter hele telefonen og alle apper for risiko, inkludert Tesla-appen. Vi anbefaler alle å holde telefonen oppdatert med nyeste versjon av det mobile operativsystemet du bruker. Vi har aldri fått melding om at noen har stjålet en Tesla gjennom en kompromittert app, sier Sandvold Roland til Broom.

Les også: Tesla hacket.

 

Kilder:
Promon,
Broom