Flere brukere sier de sliter med batteriet etter iOS 10.1.1.
Flere brukere sier de sliter med batteriet etter iOS 10.1.1.

Annonse


Brukerne flokker til Apple-forumet etter batteriproblemer

I slutten av oktober ble iOS 10.1.1 lansert som blant annet rettet noen helsedata-problemer og andre mindre feil.

Batterifeil
Dog ser det ut til at oppdateringen også skapte nye problemer for brukerne. På Apples offisielle støtteforum er det flust av personer som klager over spesielt to ting.

Den ene ser ut til å være en batterifeil der batteriet hopper fra 30 til 1 prosent før telefonen plutselig slår seg av. Trådstarteren skriver at så fort laderen kobles til og mobilen skrus på, vises 30 prosent i systemfeltet.

Samme person opplever at hvis enheten slås av om natten med 80 prosent eller mer på batteriet, vil den ikke slås på igjen om morgenen på grunn av batteritap.

Annonse


«Jeg plugger den inn og så er den tilbake til 30 prosent i løpet av sekunder», skriver brukeren.

Flere brukere i tråden, som nå er på elleve sider, skriver at de opplever samme problem og noen av dem har opplevd det siden iOS 10.

EarPods-trøbbel
Problem nummer to gjelder Apple EarPods. I en tråd på Apple-forumet skriver brukere at EarPods plutselig kobler ut under samtaler. Det er også noe iPhone 7-brukerne opplevde med bruk av Lightning-adapteren.

Løsningen ser ut til å være å restarte telefonen eller trykke på høyttalerknappen under en samtale.

Det forventes at begge problemene er luket vekk i iOS 10.2 som for øyeblikket er tilgjengelig for betatesterne. Vår erfaring er i hvert fall at batteritiden fikk seg et løft etter iOS 10.2 beta 3 og vi har ikke opplevde nevnte problemer med EarPods.

Har du opplevd noen av de nevnte problemene?

 

Kilder:
Apple Support Communities,
Forbes