Donald Trump mener han skal klare å få Apple til å produsere sine dingser i USA og frister med skattekutt og fjerning av lover og regler for selskapene.
Donald Trump mener han skal klare å få Apple til å produsere sine dingser i USA og frister med skattekutt og fjerning av lover og regler for selskapene.

Annonse


Tim Cook ringte Trump – den kommende presidenten tror han får til å flytte produksjonen

Kommende president i USA, Donal Trump, ønsker å sikre flere arbeidsplasser i hjemlandet, og har i lang tid pekt på Apple som det perfekte selskapet å bringe tilbake, ikke minst fordi det er så ikonisk.

Partene møtes
Kombiner dette med Tim Cooks uttalte ønske om å bringe mer av produksjonen hjem, og man har en duo som kanskje kan finne frem til noe.

Og nå er ting enda litt mer reele samtaler. Ifølge Trump ringte nemlig både Tim Cook og Bill Gates (hva de to snakket om vet vi ikke) etter at det ble kjent at han vant valget over Hillary Clinton i den største sjokkseieren i manns minne.

Cook har selvsagt fått med seg Trumps ønske
«Jeg fikk en telefon fra Tim Cook hos Apple, og sa til ham at det hadde vært en utrolig bragd for meg om jeg kunne overtale Apple om å bygge en stor fabrikk i USA, eller mange i USA, i stedet for at de går til Kina og Vietnam».

Annonse


Cook skal ha svart knapt, og kommentert Trumps forslag med at han skjønte hva Trump ønsket seg.

Cook støttet Clinton under valgkampen.

Vil fjerne lover og kutte skatt
Trump er seg selv lik, og selvsikker på at han vil få Apple med på planen sin ved å gi veldig store skatteletter, noe som gjør Trump langt mindre fri-markeds-kapitalistisk enn mange på den konservative høyresiden i USA foretrekker.

Men de samme vil smile fornøyd over at Trump samtidig ikke bare ønsker å tilby skattekutt, men også å fjerne lover og regler (han hevder mange selskap er mer entusiastiske for dette enn til og med skatteletter)som gjør det kronglete for amerikanske selskap.

Apple undersøker muligheten
En annen måte å se det på at det er eneste mulighet for å lure et selskap som Apple over, som har så store produksjons-annlegg og kontrakter i blant annet Kina.

Et annet problem er hvor fort land som Kina kan hente enorme mengder med billige arbeidere (sammenlignet med vesten) på utrolig kort tid.

Det er også kjent at Apple har spurt Foxconn om å undersøke mulighetene til å flytte iPhone-produksjonen til USA.

 

Kilde:
The New York Times

Annonse


Annonse


Annonse