Mate 9 Pro er Huaweis nye flaggskip i Norge.
Mate 9 Pro er Huaweis nye flaggskip i Norge.

Annonse


Huawei mener den nye toppmodellen er lynkjapp og aldri blir treg

Oslo (ITavisen:) Tidligere denne måneden avduket Huawei de nye smarttelefonene Mate 9 og Porsche Design Mate 9. Neste måned lanseres Mate 9 Pro på det norske markedet.

Oppdatert 22. november klokken 14.35:

Huawei i Norge har ikke ønsket å kommentere påstandene om snokeprogrammet som angivelig skal sitte i selskapets smarttelefoner, men selskapets hovedkontor sendte i forrige ut følgende pressemelding:

«Huawei tar våre kunders privatliv og sikkerhet svært alvorlig, og vi arbeider omhyggelig for å ivareta dette. Selskapet som er omtalt i denne rapporten er ikke på listen over våre anbefalte underleverandører, og vi har aldri gjort noen form for forretninger med dem.»

Annonse


Huawei Mate 9 Pro
I dag viste Huawei frem nye Mate 9 Pro under et arrangement på Jacob Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo. En telefon som ved første øyekast lett kan forveksles med Samsung Galaxy Note 7.

Det kinesiske selskapet har hatt god suksess med forgjengeren Mate 8 og nå nylig P9, og de ønsker å videreføre denne med nye Mate 9. Denne gangen har selskapet et stort fokus på hastighet – alt skal gå raskt, ikke bare apper og i spill, men også å bruke fingersensoren – som nå er flyttet til fremsiden – lade telefonen og ta et bilde. Faktisk lover selskapet at 90 prosent av handlingen på Mate 9 Pro kan gjennomføres på tre trykk.

Spesifikasjoner:

  • Operativsystem: Android 7.0.
  • Skjerm: 5,5 tommer AMOLED, 2560 x 1440 piksler.
  • Brikkesett: Kirin 960.
  • Lagring og minne: 128 GB/6 GB.
  • Hovedkamera: Doble sensorer: 20 megapiksler monokrom, 12 megapiksler RGB. Støtte for 2x optisk zoom-«effekt». 4K-video, optisk bildestabilisator.
  • Frontkamera: 8 megapiksler.
  • Batteri: 4000 mAh.

Huawei bruker slagordet «Born fast, Stays fast», eller «født rask, forblir rask» om det nye flaggskipet. Mens Android-telefoner tidligere har fått kritikk for å bli trege med tiden, skal ikke det samme skje med Mate 9 Pro takket være maskinlæringsteknologi og prioriteringer av apper.

Spennende batteri(tid)
Mate 9 Pro er skåret ut i ett stykke metall og nærmest oser kvalitet og standhaftighet. Den er kun 7,5 millimeter tynn og veier ikke mer enn 169 gram. Til sammenligning er iPhone 7 Plus 0,2 millimeter tynnere, men både bredere og høyere. Allikevel har Huawei fått plass til et batteri på imponerende 4000 mAh, 7 Plus-batteriet er på «kun» 2900 mAh.

Ifølge selskapets egne tester skal man klare over to dager på kun én lading, noe som er mangelvare blant dagens toppmodeller. En annen ting som er imponerende er påstanden om at 20 minutter lading, SuperCharge, skal holde til én dags bruk. Vi gleder oss til å teste dette i praksis.

Den 5,5-tommers AMOLED-skjermen har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, noe som i og for seg er helt passende på en enhet av denne størrelsen. Den er kurvet på sidene, slik som Galaxy S7 edge, men ikke i like stor grad. Rammene er også bredere slik at man forhåpentligvis unngår uønskede trykk på skjermen.

Rask sniktitt
Vi har kun hatt Mate 9 Pro i drøye to timer, så det er egentlig litt for tidlig å si noe spesielt om den. Kameraet er svært spennende og vi kan egentlig ikke vente med å få prøve det ordentlig og sjekket ut alle mulighetene.

Tidligere i år testet vi P9, en modell vi var storfornøyde med og vi har en anelse om at Mate 9 Pro er en minst like heftig smartmobil.

Huawei Mate 9 Pro blir tilgjengelig 15. desember i Norge og har en anbefalt utsalgspris på 7990 kroner. Er det noe spesielt du ønsker at vi sjekker ut i løpet av testperioden, kan du gi oss tilbakemelding i kommentarfeltet.

Annonse


Annonse


Annonse