iDeviceHelp sin YouTube-kanal viser hvordan man enkelt hacker en iPhone for å få tilgang til kontakter g bilder.
iDeviceHelp sin YouTube-kanal viser hvordan man enkelt hacker en iPhone for å få tilgang til kontakter g bilder.

Annonse


Enkle grep gir tilgang til kontakter og bilder på låst iPhone

Den siste versjonen av iOS er sårbar for en Siri-hack som gir tilgang til kontakter og bilder og meldingsarkiver, melder iDeviceHelp sin YouTube-kanal

Når telefonen er låst er det nemlig fortsatt mulig å få tilgang til Siri – og hvis du spør “hvem er jeg,” får du opp navnet og kontaktinformasjonen til eieren av telefonen.

Slik gjøres det
Deretter kan en angriper bruke en annen iphone til å ringe den låste telefonen og å starte facetime, og deretter velge å sende en melding.

Så trenger man bare å starte opp voiceover, og så er det fritt frem for å søke gjennom kontaktlisten på telefonen.

Annonse


Fra kontaktappen kan du deretter få tilgang til alle bildene på telefonen ved å klikke på et bilde – selv om telefonen er “låst.”

Fungerer på mange iPhoner
Appleinsider har klart å repetere trinnene for dette angrepet på en iPhone SE, en iPhone 6 Plus og en iPhone 6S Plus, men ikke på iPhone 7 eller 7 Plus på grunn av andre tastaturinnstillinger – og en annen YouTube-kanal, EverythingApplePro hevder at dette kan angrepet kan gjøres på alle telefoner helt tilbake til iOS 8.

For å hindre at dette kan skje med telefonen din, må du slå av Siri-tilgang mens telefonen er låst i TouchID-innstillingene, eller å ganske enkelt ikke miste telefonen din.

Testerne i iDeviceHelp skal ha sagt fra til Apple om denne sårbarheten, så det er antakelig en fiks på vei om ikke så lenge.

Her kan du se videoen fra iDeviceHelp

Kilder
International Business Times
Appleinsider

Annonse


Annonse


Annonse