Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik håper Apple å lure Netflix ombord

Halverer sin andel av abonnementsprisen om appen integrerer med Apple TV.

Mange selskaper lar deg ikke abonnere på deres tjenester via Apples App Store fordi Apple tar en god bit av kaken.

Vil ha mer innhold
I et forsøk på å tiltrekke seg flere tilbydere av digitalt innhold er det rykter om at Apple planlegger å kutte ned på andelen de krever av selskaper som ønsker å benytte seg av muligheten til å ta betalt for abonnementer via App Store.

Dette er et viktig steg for selskapet i deres strategi for å bringe stadig mer innhold til blant annet Apple TV.

Nå kan du også snakke norsk til Apple TV.

Halverer sin andel
I følge Bloomberg så skal planen være å kutte fra dagens 30 ned til 15 prosent. Andre apper med abonnementstjenester vil først se fordelen av dette etter at en kunde har abonnert på tjenesten via App Store i 12 måneder.

Noen partnere av Apple har allerede hatt den nye raten på 15 prosent på sine tjenester, men dette utvides nå til å gjelde alle tilbydere av videotjenester så lenge de integreres med Apples nye TV-app.

Dyrere i App Store
Flere leverandører, blant annet YouTube Red, har annerledes priser på sine abonnementer i og utenfor App Store. Dette gjøres naturlig nok for å kompensere for tapt omsetning, men gjør at mange velger å ha sine abonnementer utenfor App Store. Spotify gikk blant annet ut og bad kundene sine direkte om å tegne sine abonnementer utenfor App Store.

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, netflix