Apple frir til Netflix med kutt i andelen de krever i App Store.
Apple frir til Netflix med kutt i andelen de krever i App Store.

Annonse


Slik håper Apple å lure Netflix ombord

Mange selskaper lar deg ikke abonnere på deres tjenester via Apples App Store fordi Apple tar en god bit av kaken.

Vil ha mer innhold
I et forsøk på å tiltrekke seg flere tilbydere av digitalt innhold er det rykter om at Apple planlegger å kutte ned på andelen de krever av selskaper som ønsker å benytte seg av muligheten til å ta betalt for abonnementer via App Store.

Dette er et viktig steg for selskapet i deres strategi for å bringe stadig mer innhold til blant annet Apple TV.

Nå kan du også snakke norsk til Apple TV.

Annonse


Halverer sin andel
I følge Bloomberg så skal planen være å kutte fra dagens 30 ned til 15 prosent. Andre apper med abonnementstjenester vil først se fordelen av dette etter at en kunde har abonnert på tjenesten via App Store i 12 måneder.

Noen partnere av Apple har allerede hatt den nye raten på 15 prosent på sine tjenester, men dette utvides nå til å gjelde alle tilbydere av videotjenester så lenge de integreres med Apples nye TV-app.

Dyrere i App Store
Flere leverandører, blant annet YouTube Red, har annerledes priser på sine abonnementer i og utenfor App Store. Dette gjøres naturlig nok for å kompensere for tapt omsetning, men gjør at mange velger å ha sine abonnementer utenfor App Store. Spotify gikk blant annet ut og bad kundene sine direkte om å tegne sine abonnementer utenfor App Store.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse