Mikrofonen forblir påslått selv etter brukeren har lukket Shazam.
Mikrofonen forblir påslått selv etter brukeren har lukket Shazam.

Annonse


Shazam for Mac lytter selv om appen er lukket

Tidligere NSA-hacker og nå sikkerhetsguru for Mac, Partrick Wardle, avslører at Shazam for macOS muligens har en stor svakhet.

Mikrofonen forblir påslått
Shazam er et musikkgjenkjennkingsprogram som både er tilgjengelig for smarttelefoner og på PC. Wardle melder at mikrofonen på en Mac fortsatt er påslått selv etter man har lukket programvaren.

Noe som vil bekymre de fleste som er opptatt av personvern og privatliv, men ifølge Shazam har brukerne ingen grunn til å bekymre seg.

Wardle: – Slik kan man infisere Mac med skadevare via kameraet og mikrofonen.

Annonse


– Brukeropplevelsen blir dårligere
James Pearson, visepresident for global kommunikasjon i selskapet, forteller til Motherboard at dette ikke er en feil, men en funksjon.

«Hvis mikrofonen er avslått vil det ta lenger tid for appen både å starte mikrofonen og så lytte til lyden», sier han til Motherboard og legger til at brukeropplevelsen blir dårligere hvis mikrofonen ikke er på.

Han mener det ikke er mulig for en hacker som ønsker å få tilgang til informasjon å lytte på hva som foregår på Mac-en.

– Gjør aldri opptak
I en oppdatering forteller Shazam at selv om mikrofonen forblir på, betyr det ikke at appen gjør opptak konstant. Selskapet hevder at appen aldri gjør opptak, men matcher den.

Shazam fungerer ved at den samler nok informasjon til å sette sammen et lyd”fingeravtrykk” som den sammenligner med databasen.

 

Kilder:
Motherboard,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse