Det kan komme en egen iMessage-variant fra Samsung for selskapets enheter.
Det kan komme en egen iMessage-variant fra Samsung for selskapets enheter.

Annonse


Samsung kan komme med iMessage-konkurrent

Mandag kunne Samsung annonsere deres største oppkjøp noensinne etter at de hadde lagt nesten 70 milliarder kroner for lydkjempen Harman International.

Kan komme med en iMessage-likende app
Oppkjøpet er faktisk ikke det eneste sørkoreanerne har foretatt denne uken,  og i dag kan de avsløre at de har kjøpt NewNet Communication Technologies.

Dette oppkjøpet kan være et ledd i utviklingen av en potensiell konkurrent til iMessage.

TechCrunch skriver at Canada-baserte NewNet er eksperter på RCS-infrastruktur, Rich Communication Services, og -tjenester som åpner for stemmeanrop, gruppesamtaler og videosamtaler av høy kvalitet samt fildeling.

Annonse


ChatOn ble aldri en suksess
Teknologien selskapet sitter på fungerer på flere forskjellige typer enheter og ulike mobiloperatører. Slik også iMessage kan på tvers av Apples enheter.

For øyeblikket er det ukjent hva Samsung planlegger med oppkjøpet, hvis pris er uvisst, men det kan godt tenkes at de ønsker en egen lynmeldingstjeneste som fungerer på tvers av enhetene.

Forrige gang selskapet prøvde seg med en liknende app var med ChatOn som ble lansert i 2011. Etter beskjeden bruk valgte Samsung å legge ned tjenesten i 2014.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse