Microsoft inngår viktig AI-samarbeid med OpenAI.
Microsoft inngår viktig AI-samarbeid med OpenAI.

Annonse


Microsoft inngår AI-samarbeid med Elon Musk-støttet selskap

Microsoft er et av teknologiselskapene som satser stort på kunstig intelligens. I går kunne de annonsere et samarbeid med OpenAI som blant annet har Elon Musk på laget.

Skyen blir viktig
Avtalen innebærer at OpenAI får tilgang til Microsofts nyeste teknologi for virtuell maskinlæring for å AI-trening i fullskala og simueringsøvelser.

OpenAI kommer til å bruke Microsoft Azure som deres hovedplattform for skytjenester, noe som ifølge Microsoft vil hjelpe dem videre med forskningen og lage nye verktøy og løsninger som kun er tilgjengelig i skyen.

Les også: Microsofts nye superbrikke oversetter Wikipedia raskere enn du kan blunke.

Annonse


Satser stort på kunstig intelligens
– Microsoft er det store teknologiselskapene som vi er på best bølgelengde med når det gjelder vårt mål med demokratisering av kunstig intelligens. Vi kommer til å lage veldig viktig teknologi. Den bør tilhøre alle i hele verden. Vi ønsker ikke å se at den blir konsentrert til kun én enkel myndighet, og absolutt ikke ett enkelt selskap, forteller Sam Altman i OpenAI i et intervju med Microsoft.

Skytjenester er en av teknologiene som vokser raskest hos Microsoft og selskapet har nylig også lagt betydelige ressurser i kunstig intelligens.

 

Kilder:
Windows Central,
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse