Geir Kronbæck, Country Business Manager i Nespresso viste frem det nye produktet i dag. Den nye maskinen er for nordmenn som vil leke seg med kaffesmaker.
Geir Kronbæck, Country Business Manager i Nespresso viste frem det nye produktet i dag. Den nye maskinen er for nordmenn som vil leke seg med kaffesmaker.

Annonse


Nespresso med app-styrt kaffemaskin endelig laget for nordmenn

Oslo (ITavisen:) Nespresso Expert er myntet mer på nordmenn enn tidligere maskiner som ofte kun lagde små kopper.

Nå også med americano-støtte
Den nye maskinen er den første som kan lage en stor kopp americano, altså kaffe som tilsettes varmt vann til slutt for en rundere og mildere smak enn en liten espresso-kopp.

Den har også eget utløp for varmt vann, og tre ulike temperaturinnstillinger.

Som en rekke andre nyere maskiner fra Nespresso, styres også denne med en mobil-app (Nespresso), for et renere designutrykk uten skjerm og for å kunne automatisere byggeprossessen.

Annonse


Artikkelen fortsetter under galleriet.

Nordmenn elsker svart kaffe
«Nordmenn flest drikker svart kaffe. Derfor er Expert som skreddersydd for norske kaffevaner. Den brygger americano med 25 ml kaffe, etterfulgt av 125 ml varmt vann.

Denne tilberedelsen reduserer bitterheten i ettersmaken og gjør kaffen mild og rund», forklarer kaffeekspert Mari Lønne Wergeland i Nespresso.

Bryggeprossessen er kjent for de som har brukt en Nespresso tidligere – dessverre tar maskinen kun imot en kapsel av gangen.

«Du kan lage americano med alle Nespresso sine ristretto- og espressokapsler, og mengden kaffe og vann kan også stilles inn etter personlig preferanse.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Marius Myking er CEO for designselskapet Everything Elevevated og var hentet inn for å snakke hva godt design er.
Marius Myking er CEO for designselskapet Everything Elevevated og var hentet inn for å snakke hva godt design er. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Den anerkjente designeren som har undervist på en prestisjefylt design-universitet i New York viste hvordan blant annet Apple har blitt kraftig inspirert av Dieter Rahms sine ikoniske design fra 60-tallet for Braun, men ga dem også tyn for å ha designet en mus som må snus rundt for å kabellades.
Den anerkjente designeren som har undervist på en prestisjefylt design-universitet i New York viste hvordan blant annet Apple har blitt kraftig inspirert av Dieter Rahms sine ikoniske design fra 60-tallet for Braun, men ga dem også tyn for å ha designet en mus som må snus rundt for å kabellades. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Design er viktig
Produsenten har gått bort fra avlange maskiner, og i stedet gjort den bredere slik at den kan plasseres inne på kjøkkenbenken:

«Nespresso ­Expert er en ny generasjon maskindesign med en veggflat form, som sparer verdifull benkeplass på kjøkkenet», sier maskinekspert Petter Hagberg i Nespresso.

«Nespresso Expert er utstyrt med intelligent Bluetooth Smartteknologi, som sømløst kobler til Nespresso-appen på telefonen.

I appen kan du lagre din favorittinnstilling, og stille inn bryggetid når det passer deg. Appen vil også gi beskjed når kaffebeholdningen begynner å minke og når maskinen trenger en rens.»

To modeller
Maskinen tilbys også med melkestøtte som ekstrautstyr. Expert lanseres denne uken i Norge.

Priser: Nespresso Expert 2499 kroner – 2999 kroner for Nespresso Expert&milk.

Dette kan den

  • 4 koppstørrelser – ristretto (25 ml), espresso (40 ml), lungo (110 ml) og nye americano (25 ml kaffe og 125 ml varmt vann)
  • 3 temperaturinnstillinger
  • Varmtvannsfunksjon med et separat utløp
  • Tilkobling til appen gjennom Bluetooth Smart-teknologi
  • Maskinen skrur seg automatisk av etter 9 minutter