Samsung satser ytterligere i bilbransjen med dette oppkjøpet.
Samsung satser ytterligere i bilbransjen med dette oppkjøpet.

Annonse


Samsung legger nesten 70 milliarder kroner på bordet for lydgigant

Samsung annonserer i dag at de har kjøpt det amerikanske lydselskapet Harman International for 8 milliarder dollar, det tilsvarer rundt 67 milliarder kroner med dagens kurs.

Storleverandør i bilbransjen
Harman er storleverandør av «infotainment»-teknologi til bilindustrien – en bransje som flere teknologiselskaper har vist interesse for de seneste årene.

Samsung tror at deres kompetanse innen skjermer, brukergrensesnitt og halvledere-teknologi kan føre til omfattende vekstmuligheter for Harman.

Les også: Her triller den selvkjørende matbilen i Bærum.

Annonse
Vil styrke fokuset på bil
Harman International eier selskaper som Harman Kardon, AKG og JBL og de forventer å doble omsetningen i løpet av de kommende fem årene, skriver The Verge. JBL har tidligere inngått avtaler med bilgiganter som Fiat Chrysler og General Motors som har en verdi i hundremilliardersklassen.

«Harman komplementerer Samsung helt perfekt når det gjelder teknologi, produkter og løsninger, og det å jobbe sammen er en naturlig forlenging i vår bilstrategi som vi har jaktet en god stund. Oppkjøpet legger umiddelbart en sterk grunnmur for Samsung til å vokse i bilbransjen», sier Samsung-sjef Oh-Hyun Kwon i en pressemelding.

 

Kilder:
Samsung,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse