Det har aldri hørt helt riktig ut for oss at Apple går for OLED - nå kan det tenkes vi får rett.
Det har aldri hørt helt riktig ut for oss at Apple går for OLED - nå kan det tenkes vi får rett.

Annonse


Glem OLED – hevder Apple skal bruke noe helt nytt i iPhone 8

Flere av konkurrentene bruker OLED-panel, samtidig som det har blitt ryktet at Apple skal gjøre det samme med neste år iPhone-modeller, men typisk Apple kan de komme til å overraske med noe helt annet som har gått under radaren for de fleste.

Vi tror de er inne på noe her
For OLED-panel har vært klare og overmodne for Apple å bruke i mange år, så hvorfor har de ikke valgt å skifte fra IPS LCD for lenge siden?

Nå tror å vite hva planen er: Nemlig å bruke en type LCD-panel Japan Display omtaler som et full-aktivt Liquid Crystal Display.

Masseproduksjon allerede mars neste år
Spennende er det faktum at Japan Display mener å kunne starte masseproduksjon av disse på tampen av mars neste år – det innebærer at de trolig blir klare til iPhone 8 i september.

Annonse


Fordelen med den oppgraderte panel-teknologien er at den gjør det mulig å kutte mye ramme rundt panelet. Det er jo akkurat det som har blitt ryktet ett år nå: At de nye iPhone-modellene nesten blir rammeløse som Mi Mix.

Veien videre
Forhåpentligvis gjør også teknologien det mulig å bake inn hjemtasten i selve panelet.

Etter selve lanseringen av de første panelene neste år, er planen at strømforbruket skal kuttes i 2018, og at 2019 blir året de kan kurve den oppgraderte LCD-teknologien som OLED-paneler kan gjøre litt i dag.

Spennende er det også at Japan Display også forsker på LCD-skjermer som fungerer også selv om man er våt på fingrene – det hadde vært noe å skryte med iPhone som ble vanntett først i år.

Japan Display er eksperter på LCD-paneler, men jobber også med OLED til mobil-enheter.
Japan Display er eksperter på LCD-paneler, men jobber også med OLED til mobil-enheter. (Ill.: Japan Display)

 

Kilder:
The Motley Fool
MacRumors