Call ofDuty er i år satt til verdensrommet, men det spiller ingen rolle - settingen kunne like godt vært et gamlehjem.
Call ofDuty er i år satt til verdensrommet, men det spiller ingen rolle - settingen kunne like godt vært et gamlehjem.

Annonse


Er dette alt dere gidder med Call of Duty-flerspilleren bør dere legge opp

Jeg diskriminerer ikke når det gjelder FPS-nettsspill – jeg er nærmest altetende.

Moro for kicket, men ikke i år
Call of Duty-seriens flerspiller har i flere år vært en favoritt for meg når jeg trengte et avbrekk fra de lengre og litt mer «seriøse» rundene i Battlefield-serien.

Det har alltid vært gøy og hoppe kjapt inn og spille noen runder. Alltid har dette gitt meg et adrenalinkick tidligere år, selv om jeg er klar over at mange synes Call of Duty-serien er tullete og med for høy fjortiss-faktor med mer fokus på glorete våpen enn hva sjangeren fortjener. Vi var aldri helt der tidligere, men i år må vi si oss enige.

Det er å selge serien for negativt å si at Call of Duty ikke har en fremtid, for det er definitivt mulig å like Battlefield og Call og Duty samtidig, men nå må de friske opp.

Annonse


Call of Duty har et mye større fokus på soloprestasjoner og lynkjappe drap som ikke har noen rivaler, men denne gang kommer spillet til kort.

Hvorfor? Fortsett å les om du har tid til å løsrive deg fra Battlefield 1.

Dere kunne droppet CoD i år
I år er det nemlig historiedelen, og ikke flerspillerdelen, som skinner.

Mange kaster «mod»-påstander etter spill som Call of Duty og Battlefield-serien fra Dice, men jeg drister meg til å si at Infinite Warfare er det første spillet som virkelig fortjener det.

Med dette mener jeg at spillets skyting, kart og mekanikk er identisk som i tidligere spill, samtidig som omtrent ikke er innført noe nytt. Med andre ord ender årets CoD opp med å være en romdrakt dresset opp i tidligere spill sine grafikkmotorer og mestringsfølelse.

Det er også svært merkverdig å legge merke til at de ikke har gjort mer ut av hopping og veggløping – spillet er jo satt til rommet, for svarten!

Her hadde utviklerne en gyllen mulighet til å gjøre noe litt ferskt, men lar også denne muligheten løpe fra seg, kanskje i et stresshåp om å rekke å konkurrere mot Battlefield 1 og Titanfall 2. Vel, de er ikke i samme liga, engang.

Det er kjedelig å mene noe om resirkulering
Dette har vært en vanskelig anmeldelse å skrive av den grunn at det er så utrolig lite nytt å melde (dette gjettet du for lenge siden).

Kartene, draktene og våpnene er selvsagt nye, men det er omtrent alt. Det føles identisk som de forrige spillene i serien, og det er gjort nesten null for å forsterke lagspill og samarbeid.

Alle løper til hver sin død eller seier, og det spiller liten rolle om man prøver å spille taktisk – til det er serien alt for kjapp og hektisk.

Man belønnes rett og slett ikke for det, men en kule i panna får man – ei heller belønnes man for å gi partneren dekke med kulene sine, noe som fungerer så godt i Dice sine Battlefield-spill.

Hør her: Det skal ikke  mye til.

Konklusjon
Call of Duty trenger en omstart, og det noe veldig. Da tenker vi ikke bare spillmodus, men grafikkmotor og nye måter å spille på.

Med en så sterk FPS-line-up denne høsten er det lett pinlig å se en så tafatt flerspillerdel. Bedre lykke neste gang. Vi anbefaler at folkene bak Call of Duty nå puster ut, ser seg rundt i markedet og venter med å lansere et nytt Call of Duty, for denne serien lukter møllspiste klær.

Det beste hadde vært å solgt enspillerdelen til 199 kroner, og i stedet fortalt spillbransjen at de jobber med en gigantoppdatering av Call of Duty som kommer om et par år med ny grafikkmotor og en flerspillerdel der alt er nytt.

Det er lov å håpe, men vi griner ikke, det er som sagt nok gode spill der ute nå.

Karakter: 5/10. Spillet er testet på Xbox One.

+ Lynkjapp flerspiller-action man ikke finner andre steder
+ Kjapp bildeoppdatering

– Som en modifikasjon å regne
– Føles som alle de andre Call of Duty de siste årene
– Kjedelig grafikk som ikke måler seg med enspillerdelen
– Glem lagspill

Annonse


Annonse


Annonse