Irland anker EU-kommisjonens avgjørelse.
Irland anker EU-kommisjonens avgjørelse.

Annonse


Irland anker Apples skattedom

I slutten av august annonserte Europakommisjonen at Irlands skatteavtale med Apple er ugyldige og sistnevnte ble bedt om å betale tilbake 13 milliarder euro, snaut 120 milliarder kroner.

Irland anker
Kort tid etter avgjørelsen sendte Apple ut et åpent brev der blant annet skrev at de er sikre på at avgjørelsen blir omgjort. Irland har også vært negativ til avgjørelsen og nå anker de.

«Myndighetene er fundamentalt uenige i Europakommisjonens analyse og gir oss intet annet valg enn å anke til den europeiske domstolen og denne blir levert inn i morgen», uttalte Irlands finansminister, Michael Noonan, i går.

Les også: Facebook betalte 1000 ganger mer skatt i fjor enn i 2014.

Annonse


13 milliarder euro
Etter en lengre etterforsking kom EU-kommisjonen frem til at avtalen mellom Irland og Apple var ugyldig. Kommisjonen ber Apple om å betale tilbake 13 milliarder euro i skatt og krever at Irland innkrever summen.

«The European Commission has concluded that Ireland granted undue tax benefits of up to €13 billion to Apple. This is illegal under EU state aid rules, because it allowed Apple to pay substantially less tax than other businesses. Ireland must now recover the illegal aid», står det i pressmeldingen fra EU-kommisjonen.

 

Kilder:
Neowin,
Reuters

Annonse