Nurx har vokst mye i løpet av et drøyt år. Her er hele teamet representert fra hovedkontoret i San Francisco.
Nurx har vokst mye i løpet av et drøyt år. Her er hele teamet representert fra hovedkontoret i San Francisco.

Annonse


Nå skal norske Nurx forske på helsemedisin for 43,6 millioner kroner

Silicon Valley (ITavisen:) Nurx, selskapet ledet av nordmennene Halvard Bagøien, Hans Gangeskar og Edvard Engesæth skrev vi om i august i fjor.

Oppdatert med sitat fra medgrunnlegger Edvard Engesæth.

Fortsetter veksten
Den gang var selskapet i oppstartsfasen, men nå kan de melde at de langt på vei er et ganske så modent oppstartsselskap.

I pressemeldingen kan de nemlig skryte av å ha hentet inn 5,3 millioner dollar i investorkapital fra svært respekterte oppstarts-kapital-selskap i USA, til en total verdi av over 43 millioner kroner:

Annonse


Union Square Ventures (USV) har i samarbeid med Lowercase Capital, SV Angel og seks partnere hos kjente Y Combinator nemlig troa på dem.

Helsehjelp via app
I pressemeldingen heter det at «ved bruk av telemedisin er mange helseforskjeller sterkt redusert ved å øke og forenkle tilgangen til omsorg.

Nurx bruker for tiden telemedisin for å øke tilgangen til prevensjon, nødprevensjon, og Truvada, en medisin (PREP) for HIV-forebygging

Nurx COO og medgrunnlegger Dr. Edvard Engesæth forklarer:

«Helseomsorg i USA trenger en gigantisk omveltning. Vi har startet dette med å øke tilgang til prevensjon og PrEP, men det er bare starten. Vår visjon er å være den globale markedslederen i telehelse-segmentet».

Skal forske
Nurx opererer for tiden i California, Washington og New York. Pengene de har sikret seg øremerkes forskning globalt.

«Vi bygger en verdensklasse medisinsk plattform som kobler pasienter og tilbydere sammen. For å klare å følge den kraftige veksten hyrer vi nå fullstack, frontend og devops-utviklere som også er lidenskapelig opptatt av å styrke tilgangen til helsetjenester», forklarer Hans Gangeskar, medgrunnlegger og CEO, og legger til:

«Våre utviklere er de grunnleggende arkutiternene som skal bygge verktøy og systemer som trengs for å bygge en ny helsemodell og tilgang i hele verden».

 

 

 

Kilde:
Nurx pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse