Igjen har lureapper lurt seg inn i App Store.
Igjen har lureapper lurt seg inn i App Store.

Annonse


Hundrevis av falske apper har inntatt App Store

App Store er som regel et trygt sted å kjøpe og installere apper fra, men enkelte ganger er det noen ondsinnede som Apple overser.

Falske lureapper
Nå melder The New York Times at hundrevis av falske apper har inntatt Apples app-butikk. Appene ser tilsynelatende ut å være ekte vare og de bruker kjente varemerker for å lure seg inn i butikken og ned til brukernes enheter.

Utviklerne kan bruke disse falske appene for å lure potensielle kunder til å kjøpe «ekte» produkter og å legge igjen kredittkortinformasjon sin. The New York Times skriver at majoriteten av disse appene stammer fra Kina.

I fjor kom skadevaren
Det er dessverre ikke uvanlig at utviklere med ondsinnede planer lager falske versjoner av populære apper. Et eksempel på dette så vi med sommerens mobilfarsott Pokémon Go der én falsk app som inneholdt en bakdør ble avslørt.

Annonse


I fjor høst klarte angripere å lure inn skadevare i App Store for første gang.

 

Kilder:
The New York Times,
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse