Internet Explorer er i fritt fall på Net Applications sin oversikt over nettleserbruk.
Internet Explorer er i fritt fall på Net Applications sin oversikt over nettleserbruk.

Annonse


Internet Explorer har mistet 300 millioner brukere

Microsofts nettlesere har mistet over 300 millioner brukere så langt i 2016, ifølge en undersøkelse gjort for ComputerWorld av Net Applications.

Hovedvinneren av konkurransen om nettleserne er helt klart Google Chrome – som vokser i andel på tross av at Microsoft Edge er forhåndsinstallert på 400 millioner PCer med Windows 10.

Under 25 prosent i 2016
Hvis nedgangen til Internet Explorer fortsetter i samme hastighet vil IE + Edge ligge under 25 prosent allerede i desember, skriver Computerworld.

Internet Explorer begynte året med omtrent 44 prosent markedsandel og avsluttet oktober på 23 prosent.

Annonse


Edge vokste
Edge vokste imidlertid litt, og startet året på tre prosent og avsluttet oktober på fem prosent.

I den samme perioden har Google Chrome gått fra 35 prosent markedsandel til 55 prosent i oktober.

Oversatt i konkrete brukere vil dette si at Internet Explorer har mistet omtrent 331 millioner brukere hittil i år, eller 40 millioner brukere bare i oktober.

Ble saksøkt i 2001
Ironien i dette er at Microsoft ble saksøkt av justisdepartementet i USA i 2001 for å bruke monopolmakten sin for å kapre markedsandeler i nettlesermarkedet ved å inkludere en gratis versjon av Internet Explorer i Windows – som fortrengte datidens Netscape.

Nå, i 2016, ser det ikke ut til at Microsoft vinner noe særlig på å ha en innebygget nettleser i det hele tatt – selv om de ble dømt til ti års oppsyn fra det amerikanske justisdepartementet i sin tid.

Kilder
ComputerWorld
Net Applications

Annonse


Annonse


Annonse