Full splid: Tidligere Microsoft-topper Ballmer og Gates var fundementalt uenige om maskinvare.
Full splid: Tidligere Microsoft-topper Ballmer og Gates var fundementalt uenige om maskinvare.

Annonse


Gates og Ballmer uenige om maskinvare

Bill Gates og Steve Ballmer var fundamentalt uenige om hvorvidt Microsoft skulle inn i maskinvarebransjen, sier Ballmer i et intervjuv med Bloomberg.

Ville holde seg til programvare
Uenigheten om maskinvare og Microsoft bidro til å forringe forholdet mellom de to tidligere toppsjefene – men Ballmer angrer bare på at selskapet ikke gikk inn i maskinvare tidligere.

Bill Gates mente selskapet skulle holde seg til programvare, mens Ballmer mente at det ikke var noen garanti for at mobilmarkedet ville utvikle seg slik PC-markedet gjorde; der programvareprodusentene satt med makten og alle andre lagde produkter for dem.

– Det var en fundamental uenighet om hvor viktig det var å være i maskinvarebransjen, sier Ballmer til Bloomberg, – Jeg hadde dyttet på med Surfare. Styret hadde vært litt tilbakeholdne med å støtte det. Og så kom det et klimaks rundt hva vi skulle gjøre med telefonbransjen.

Annonse


Måtte avskrive
Microsoft kom nølende inn i maskinvaremarkedet i 2012 med Surface RT, som solgte så dårlig at de måtte skrive av 900 millioner dollar for usolgt inventar, men per i dag selger Surface-enheten for mer enn 4 milliarder dollar i året.

Styret i Microsoft avvisste også oppkjøpet av Nokia første gangen, men innen avtalen var inngått hadde Ballmer gått av og Satya Nadella hadde tatt over. Senere måtte Microsoft avskrive nesten alt i avtalen og gi sparken til de fleste som jobbet i Nokia.

Ifølge Ballmer var feilen at Microsoft ikke gikk inn i mobilbransjen tidligere.

– Jeg hadde gått inn i maskinvarebransjen tidligere, og gjenkjent at det vi hadde i PCen, der det var en inndeling av brikker, systemer og programvare, ikke ville komme til å reproduseres i mobilverdenen, sier Ballmer.

Kilder:
The Verge
Bloomberg.

Annonse


Annonse


Annonse