Jobbannonser og nyansettelser tyder på at noe er i gjære hos Facebook.
Jobbannonser og nyansettelser tyder på at noe er i gjære hos Facebook.

Annonse


Bygger Facebook en telefon?

Facebook har vært på en innhyringsrapturs i det siste, og ansetter nå flere og flere spesialister til mystiske “Building 8.”

Building 8 er ledet av Regina Dugan, som tidligere var sjef for det amerikanske forsvarsdepartementets DARPA-avdeling, og Googles Advanced Technologies and Projects-laboratorie – og nå får hun hjelp av en hel rekke eksperter fra mobilbransjen.

Maskinvare-eksperter
Ifølge en analyse av nyansettelser gjort av CNet er det klart at de har ambisjoner om å bygge maskinvare av en eller annen sort, og at de nylig har ansatt eksperter på alt fra industriell design, programvare, supply chain og til og med kundeservice – sammen med teamet bak Ara-telefonen til Google.

Nyansettelsene kommer fra selskaper som Motorola, Apple, Tesla, Google, og Amazon, og leser som en hvem er hvem-liste over mange av de største produktlanseringene i tekno-historien.

Annonse


Her er folk som har jobbet med iPhone, Macbook Pro, Amazon Fire, Motorola Droid og Razr og med masse erfaring fra for eksempel mobilprosessorer fra Broadcom.

Hva skal de bygge?
Nå spekuleres det i hva alle disse folkene skal jobbe med, for på papiret har Building 8 samlet nok eskpertise for å bygge en telefon fra design til salg og endog kundeservice – hvis det er en telefon de skal bygge.

Det kan like gjerne være noe annet, men ekspertisen er i hvert fall på plass.

Andre jobbannonser spør for eksmpel etter en person med erfaring med mobilprosessorer, antenner og termisk design, mens andre spør etter ekspertise i kameraprogramvare og kernel-programvare som krever fem års erfaring med mobilprosessorer og en “forståelse av Android Frameworks.”

Andre annnonser igjen ser etter folk som kan bygge “consumer facing products on the Android platform,” mens andre vil ha folk som skal lage Android-apper for maskinvaren Building 8 kommer til å lage.

Ikke fremmed for maskinvare
Tidligere – i 2013 – samarbeidet Facebook med HTC om det som skulle bli “Facebook-telefonen” som ble en fiasko.

Siden den gangen har selskapet blant annet investert 2 milliarder dollar i VR-selskapet Oculus, og kan nå altså ha planer om å bygge enda mer maskinvare.

“Produkter i skala”
Building 8 skulle ifølge Zuckeberg selv jobbe med “augmentert og virutell virkelighet, kunstig intelligens og andre viktige områder,” som i utgangspunktet ikke høres ut som noen som skal bygge telefoner eller andre produkter.

Men andre steder, som i alle jobbannonsene, står det at de har “et klart mandat for å produsere produkter i skala, spesielt tilsynelatende umulige produkter som definerer nye kategorier som følger Facebooks misjon om å koble verden sammen.”

Kilde
CNet

Annonse


Annonse


Annonse