Samsung tilbakekaller 2,8 millioner vaskemaskiner ettersom toppen kan sprenge av. Det er uklart om den avbildede vaskemaskinen er påvirket.
Samsung tilbakekaller 2,8 millioner vaskemaskiner ettersom toppen kan sprenge av. Det er uklart om den avbildede vaskemaskinen er påvirket.

Annonse


Samsung tilbakekaller 2,8 millioner vaskemaskiner

Samsung er etter hvert kjent for brennende Note 7-telefoner, men de produserer også andre ting som kan “eksplodere.”

Tidligere ble det kjent at vaskemaskinene til Samsung i enkelte tilfeller kan få såpass store problemer under sentrifugeringen at toppen sprenger av.

Toppen “sprenger” av
Nå tilbakekaller Samsung 2,8 millioner topplastede vaskemaskiner etter rapporter om 750 maskiner som “eksploderte.”

– Vi snakker om en veldig alvorlig risiko for at toppen av disse vaskemaskinene kan sprenge helt av, sier Elliot Kaye, formannen i amerikanske Consumer Product Safety Commission til ABC News.

Annonse


Ifølge ham er toppen på de feilende enhetene ikke godt nok sikret, slik at toppen kan komme av under sentrifugeringen.

– Plutselig, og uten advarsel eksploderte bare vaskemaskinen, sier Melissa Thaxton fra Dallas, USA. – Det var den høyeste lyden. Det hørtes ut som om en bombe hadde gått rett ved øret mitt.

Samsung svarer
Samsung sier på sin side dette:

“Samsung beveger seg raskt for å tilby trygge og enkle valg til kundene som er påvirket av tilbakekallingen. vår prioritet er å minimere sikkerhetsrisikoen og å adressere omstendighetene som kan lede til de sjeldne tilfellene der toppen av vaskemaskinen uventet separes fra enheten.”

Hittil er ni personer skadet av de “eksploderende” vaskemaskinene, som såvidt vi vet bare har skjedd i USA og bare med topplastende vaskemaskiner.

Samsung har nå startet tilbakekalling av 34 modeller vaskemaskiner solgt mellom mars 2011 og november 2016 – og tilby enten reparasjoner eller penger som kan gå til å kjøpe ny maskin, uansett merke.

Samsung har tidligere som kjent også hatt problemer med Samsung Note 7-branner, og dette blir den andre samtidige tilbakekallingen for selskapet i USA.

Nå sier selskapet at de har en enorm jobb med å gjenskape tilliten i markedet.

Kilder
ABC News
Samsung

Annonse


Annonse


Annonse