Apple-sjef Phil Schiller forteller at han er overrasket over kritikken.
Apple-sjef Phil Schiller forteller at han er overrasket over kritikken.

Annonse


Slik forsvarer Apple-sjefen fjerning av SD-kortleseren

Som vi tidligere har rapportert har det vært nok av kontroverser rundt Apples nye MacBooker på ting som for eksempel gjelder pris og tilkoblinger.

Fjernet SD-kortleseren
Under et intervju med The Independent svarer selskapets Phil Schiller blant annet på kritikken mot at SD-kortleseren er borte fra Pro-modellene.

«Det er flere grunner til det. Den ene er at det er en klumpete tilkobling. Du har den ene saken som stikker halvveis ut. Det finnes mange fine og raske USB-kortlesere og da kan du bruke CompactFlash i tillegg til SD.

Vi klarte egentlig ikke å løse dette – vi vagte SD fordi flere forbrukerkameraer har SD, men du kan kun velge én. Og flere kameraer kommer med trådløs overføring innebygget, og det viser seg å være veldig nyttig. Fremover føler vi at du kan velge en fysisk adapter hvis du ønsker, eller du kan overføre trådløst», svarte Schiller på spørsmål om hvorfor de valgte å fjerne SD-kortleseren.

Annonse


Han benyttet også anledningen til å fortelle at forhåndsbestillingene for de nye maskinene har satt rekord hva angår Apple-PC-er.

Les også: – Vi designer ikke for prisen, vi designer for opplevelsen.

Lydutgangen forblir
En annen ting som ble tatt opp under intervjuet er den omdiskuterte lydutgangen som Apple nylig valgte å skrote i sine iPhone-modeller. The Independent lurte blant annet på om det var inkonsekvent å beholde lydutgangen i ettersom den ikke lenger er i iPhone.

Schiller svarte at lydutgangen på bærbare PC-er er mer enn å bare koble til hodetelefoner. Tilkoblingen kan brukes til så mye mer, for eksempel «studiomonitorer, forsterkere og annet profesjonelt lydutstyr», fortalte han og la til at han var overrasket over de negative reaksjonene som har dukket opp etter avdukingen.

Hele intervjuet med Apples Phil Schiller kan du lese på The Independents nettside.

Er du enig i at SD-kortleseren er for klumpete for en bærbar PC?

 

Kilde:
The Independent,
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse