Facebook har slettet ni grupper som inneholdt lenker til piratkopiert innhold.
Facebook har slettet ni grupper som inneholdt lenker til piratkopiert innhold.

Annonse


Piratvarer på Facebook? Ja, det er visst en greie

Den nederlandske organisasjonen BREIN har lyktes med å slå ned på ni omfattende fildelingsgrupper på Facebook.

Stengte fildelingsgrupper
Som TorrentFreak har trafikken til flere av de større torrentforaene falt betraktelig og brukerne har opprettet Facebook-grupper og Reddit-tråder for å diskutere. Disse gruppene kan også brukes for fildeling, og nylig så vi at lynmeldingsklienten Telegram fikk en egen piratklient.

Organisasjonen BREIN mente at det var opprettet flere slike fildelingsgrupper på Facebook og de sendte dermed en klage til det sosiale mediet som valgte å stenge gruppene.

«Lenker til filer, som krenker opphavsretten, på skytjenester var indeksert på sidene. Det er et brudd i seg selv å dele lenker til filer som krenker opphavsretten med viten og vilje», skriver BREIN.

Annonse


Les også: – Piratstrømming er ikke ulovlig.

– Det kan bli dyrt for dem
Ifølge organisasjonen ble det delt tusenvis av musikkfiler i de ni aktuelle gruppene. Dette er for så vidt ikke første gang at de har fått Facebook-grupper fjernet og det skal også ha forekommet tidligere i år.

«Ved publisering av ulovlig lenker forårsaker man skade på skapere, rettighetsholdere og lovlige nettjenester. De bør forstå at dette kan bli dyrt», heter det i en uttalelse fra BREIN-sjef Tim Kuik.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse