Dette er en historie av den litt absurde sorten.
Dette er en historie av den litt absurde sorten.

Annonse


Apple nektet kunde refusjon – med mindre han kunne bevise at han ikke er Saddam Hussein

Dette er en nyhet av den litt absurde sorten. En Apple-kunde som forsøkte å refundere en iPhone 7 mottok en overraskende e-post fra selskapet.

Ba ham bevise at han ikke er Saddam Hussein
I e-posten ba nemlig Apple om at mannen, hvis navn er Sharakat Hussain (ikke Hussein), beviste at han ikke er den tidligere irakiske diktatoren Saddam Hussein.

Hussain hadde kjøpt en iPhone 7 til sin søster og av ukjente årsaker ønsket han å levere tilbake og få refundert pengene. Flere uker etter han hadde tatt kontakt med Apple mottok han e-posten som han først trodde var søppelpost, det var det ikke.

Apple beklager
I e-posten ba Apple Hussain om å bevise at han ikke er Hussein. Etternavnet hans ble nemlig plassert på «Governments Denied Parties»-liste, dette på tross av at fornavnet, Sharakat, og etternavnet, Hussain, ikke stemmer overens med diktatorens. Og så ballet det på seg.

Annonse


Apple uttaler at e-posten aldri skulle vært sendt og de er usikre på hvordan Hussain ble tatt for å være tidligere diktatoren.

«Vi beklager på det sterkeste til herr Hussain. Selv om vi er nødt til å sjekke identiteten når vi gjennomfører en refusjon, er brevet han mottok en feil og skulle aldri ha vært sendt», uttaler selskapet til Independent.

For ordens skyld: Saddam Hussein ble henrettet ved henging 30. desember 2006.

 

Kilder:
Neowin,
Independent.