USB C til USB er kabelen du må ha om du vil lade iPhone på nye MacBook Pro.
USB C til USB er kabelen du må ha om du vil lade iPhone på nye MacBook Pro.

Annonse


Her er adapteren eller kabelen du må kjøpe om du vil koble iPhone til MacBook Pro – disse OS-ene er mest populære blant ITavisens lesere

MacBook Pro har kun USB C-porter som riktignok kan brukes til veldig mye, og samtlige av dem kan bukes til å lade Mac-en, men hva med iPhone?

Oppdatert, 20:00:
Vi ble spurt om bruk blant ITavisens lesere. Her er litt info:

Mobile enheter per september måned – tallene er fra Google Analytics:

1. iPhone
2. iPad
3. Galaxy S7 Edge
4. Galaxy S7
5. Galaxy S6
6. Galaxy S5
7. Nexus 6P
8. Galaxy S6 Edge
9. “Not set”
10. Nexus 5X

Annonse


OS per september – tallene er fra samme kilde:

1. Windows (37,9 prosent)
2. iOS (29,9 prosent)
3. Android (18,9 prosent)
4. Andre (13,4 prosent)

Oppdatert, 31. oktober, 17:40:

Apple har også en USB-C til Lightning-kabel (1M).

Adapter-galskap
Siden USB C tar over som standard overalt, men Apple har sin egen kabelstandard for sine iPhone og iPad-produkter, byr dette på problemer.

Nemlig at Apple ikke byttet til USB C før lanseringen av nye MacBook Pro, og dermed er nødt til å tilby en til 199 kroner om man ønsker å lade mobilen på tur.

Det samme problemet oppsto ved lanseringen MacBook 12 som var den første med USB C. Til den må man kjøpe adapter om man vil ha HDMI og tradisjonell USB.

På tide å kvitte sed med Lightning som ble introdusert i september 2012? Det kan se slik ut, men det vil gjøre vondt for Apple og for den gigantiske bransjen som selger tilbehør til Apples produkter igjen å be alle skifte ut tilbehøret sitt, men de har neppe noe valg – om de da ikke venter på dagen da alt er trådløst.

Slik forklarer Apple produktet
«Med USB-C-til-USB-adapteren kan du koble iOS-enheter og mye av ditt vanlige USB-tilbehør til en MacBook med USB-C-port eller MacBook Pro med Thunderbolt 3-porter (USB-C).

Sett USB-C-enden av adapteren inn i USB-C-porten på MacBook eller en av Thunderbolt 3-portene (USB-C) på MacBook Pro og koble til flashdisken, kameraet ditt eller en annen standard USB-enhet.

Du kan også koble til en Lightning-til-USB-kabel for å synkronisere og lade din iPhone, iPad eller iPod

 

Kilde:
Apple