Wow-faktoren på produkter med store berøringsflater er definitivt der, men fungerer det i lengden? Nei, mener Apple som satser på berøringsflater som er nærmere fingrene.
Wow-faktoren på produkter med store berøringsflater er definitivt der, men fungerer det i lengden? Nei, mener Apple som satser på berøringsflater som er nærmere fingrene.

Annonse


Apples Jony Ive vil ikke avsløre hva Apple jobber med, men vi tror vi vet hva det er

Jony Ive, Apples sjefsdesigner og mannen som bestemmer utrolig mye over hvordan Apples produkter skal fungere og hva de skal ha og ikke ha av funksjoner, har gitt et relativt sjeldnet intervju til Cnet.

Har ikke trua på berørings-Mac
Intervjuet med Ive er artikkel nummer to fra samme blekke – første runde var med sjefsfolkene, nå er det altså designeren som får snakke.

Apple viste frem sine nye Mac-er dagen etter Microsofts lansering av Surface Studio – en alt-i-ett-maskin tuftet på kreative takket være et 28 tommer stort berøringspanel.

Har prototypet det meste
Det er dog ikke den retningen Apple vil gå, forklarer Ive, etter å ha avslørt at Apple så på mulighetene for en berørings-Mac for mange år siden.

Annonse


Det er en rekke praktiske årsaker til dette, ifølge Ive, men han vil ikke avsløre hvorfor i frykt for å indirekte avsløre for mye:

«Men det er vanskelig å snakke om det uten å gå i en masse detaljer som igjen medfører at jeg plutselig snakker om ting vi jobber med. Jeg vil egentlig ikke snakke mer om det.»

Dette jobber nok Apple med
Men har du fulgt med på ITavisen i det siste har du fått med deg denne saken: «Apple skal være interesserte i et tastatur du aldri har sett maken til.»

Trolig jobber Apple med et avansert flerberøingstastatur – Touch Bar kan være en mellomløsning til tastaturet er klart.

Vi ser på den som svært sannsynlig at det kommer et flerberøringstastatur som er en OLED-skjerm, om 2 til 4 år (det tok Apple fire år å stor-oppgradere MacBook Pro, som samtidig har en større berøringsflate enn tidligere modeller).

«Sonder er et australsk oppstartsselskap som nylig viste frem et tastatur med e-blekkskjerm på tastene. Disse kan tilpasses etter bruk fra blant annet ulike språk til uttrykksikoner.

Ifølge Reddit-brukeren Foxconninsider snuser Apple på et oppkjøp som gjør det mulig å integrere Sonder-teknologien inn i Apples produkter.

Foxconninsider hevder han så prototyper av et slikt tastatur under et arrangement ved Tsinghua-universitetet i Kina. Det skal være snakk om en moduldesign for MacBook-tastatur og det som omtales som «E Ink Magic Keyboard», meldte vi.

Testet mye
Ive og teamet hans forklarer at de prototypet en rekke måter å endre måten man bruker en Mac på, men at valget falt på Touch Bar etter masse praktisk testing av andre varianter:

«Vi så på en rekke design som konseptuelt så fornuftige ut, men når vi levde med disse en stund, pragmatisk dag til dag, fant vi at de ikke fungerte bra nok. Du merker virkelig forskjell på verdien av noe når du skifter tilbake til et mer tradisjonelt tastatur,» forklarer Ive.

 

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse