Det finnes flere, gode nettleser-utvidelser for å lese nettet i mørkemodus.
Det finnes flere, gode nettleser-utvidelser for å lese nettet i mørkemodus.

Annonse


Slik får du mørkemodus i nettleseren

ITavisens nattmodus er stadig like populær blant de som ikke ønsker å bli blinde av baklyset når de leser om kvelden – og du slår den på på bunnen av forsiden for å gjøre hvitt til svart.

Det finnes derimot andre nettsider enn vår egen der ute, og de fleste har ikke natt/mørkemodus.

Dette løser du imidlertid lett; det finnes flere, gode plugins til Chrome og Firefox der ute som inverterer fargene på skjermen din og lar deg lese trygt i mørket.

Til Chrome og Firefox
En av disse er Deluminate til Chrome, som gjør svart om til hvitt uten å endre på fargene i bildene du ser på. Den gjør ganske enkelt hvite bakgrunner om til svart og svart tekst om til hvitt.

Annonse


En annen er Material Incognito Dark Theme, også for Chrome som er laget for å ta temaet fra Incognito mode til hele nettelseren, komplett med mørkemodus for innholdet.

For Firefox finnes Night Mode Pro, som legger til en knapp på verktøylinjen som automatisk inverterer farger i html-koden (svart blir hvitt og hvitt blir svart, men blått blir gult osv.)

Her må vi imidlertid advare litt – dette kan være en krevende utvidelse å bruke hvis du har mange faner oppe samtidig, ettersom den endrer alt.

Bruker du nattmodus til nettlesingen din?

Annonse


Annonse


Annonse