De nye MacBook Pro-modellene har ikke berøringsskjerm.
De nye MacBook Pro-modellene har ikke berøringsskjerm.

Annonse


Apple: – Derfor har ikke Mac berøringsskjerm

I går avduket Apple nye MacBook Pro-modeller som kommer med et berøringsfølsomt OLED-panel.

Ikke Mac med berøring
Konkurrentene i PC-markedet har satset stort på såkalte hybrid-PC-er med berøringsskjerm.

Apple har til gode å lansere en PC med berøringsskjerm, og skal vi tro sjefene i selskapet kommer det neppe å skje med det første.

Har vurdert, men droppet det
Under et intervju med CNet forteller selskapets designsjef, Jony Ive, at de føler at det ikke er spesielt nyttig med berøringsskjerm på en Mac og bruker uttrykk som «en byrde».

Annonse


– Å gjøre noe som er annerledes er faktisk ganske lett og raskt å få til, og det er fristende, forteller Ive til CNet og legger til at Apple la fra seg tanken om berøring på Mac for mange år siden.

– Hvis du har en designretning som er overbevisende, kan du bli veldig komfortabel, men hvis du ikke finner ut av hvordan du kan finjustere det uten å ødelegge sluttproduktet, kan du fortsatt undergrave en stor idé, sier han til CNet.

Brødboksen Surface
Microsoft er et av selskapene som satser stort på hybrid-PC-er med berøringsskjerm og har gjort Surface-serien bedre og bedre etter lanseringen i 2012. Apple-sjef Tim Cook har ikke latt seg begeistre av Surface-serien og har tidligere omtalt den som «en brødboks».

I fjor høst lanserte Apple iPad Pro, et nettbrett selskapet omtaler som den «ultimate PC-erstatteren», og fastholder at de ønsker å holde MacBook og iPad separat.

 

Kilde:
CNet

Annonse