Om Microsoft fortsetter trenden med griselekre produkter som Studio og klarer å selge dem som den første videoen, blir det veldig hyggelig fremover.
Om Microsoft fortsetter trenden med griselekre produkter som Studio og klarer å selge dem som den første videoen, blir det veldig hyggelig fremover.

Annonse


Microsofts Surface Studio-reklamefilm er den beste de har laget – er sett nesten 4 millioner ganger

Beklager nok en kommentar om Studio, men jeg klarer ikke dy meg.

Jeg er nemlig forhekset av Microsofts nye reklamevideo for deres første Surface alt-i-ett-maskin, Studio.

Uhyre effektiv
Som jeg skrev i kommentaren vedrørende selve produktet Studio i går: «… for dette er en av de mest PR-effektive reklamevideoene for rålekker teknologi jeg har sett på mange år».

Jeg svært begeistret for filmen som må være den beste reklamesnutten Microsoft har produsert noensinne, og som får Apples reklamefilmer de siste årene til å virke litt evneveike og uten den samme magiske formelen som vekker følelser hos titteren.

Annonse


Perfekt låtvalg
Microsofts valg av musikk er perfeksjon.

Fiona Apples versjon av «Pure Imagination», kjent fra Willy Wonka (hvil i fred Gene Wilder), passer ikke bare når man hører teksten og ser bildene i kombinasjon, men merk hvor uhyre effektiv den er når filmen avslører Studio sitt største triks 50 sekunder ut i klippet.

Oppdatert, 28. oktober, 00:00:

Det er ikke Apple, men Stephanie Tarling, som står for versjonen til Studio-reklamen.

Timingen er perfekt, og gir oss gåsehud hver gang musikken stopper opp akkurat lenge nok til å poengtere at produktet plutselig ble et gigantisk, kreativt tegnebrett – som om ikke maskinen var innbydende nok vertikal.

Hva er planen fremover?
Filmen sett i underkant av fire millioner ganger siden lanseringen i går, og trender til og med på YouTube (kun rett bak Lady Gaga!).

Selv om maskinen produseres i begrenset opplag i starten, og faktum at prisen er høy (starter på 3000 dollar), er dette så god PR for selskapet at de har vunnet masse god markedsføring allerede, uansett om maskinen blir en salgshit, eller ikke.

Som kommentert under klippet av en seer: «Steve Jobs’ ghost now working with Microsoft».

Nå håper jeg Studio kommer i rimeligere varianter.

Jeg kommer tilbake med en sniktitt av Studio senere i dag amerikansk tid.

https://youtube.com/watch?v=BzMLA8YIgG0

 

Annonse


Annonse


Annonse