Apple ønsker ikke å gi opp retten til privatliv.
Apple ønsker ikke å gi opp retten til privatliv.

Annonse


Tim Cook: Du trenger ikke gi opp personvernet for kunstig intelligens

I går kveld norsk tid la Apple frem sine kvartalsresultater som viste nedgang på både omsetningen og salgstall for produktgrupper som iPad, iPhone og Mac.

Setter retten til privatliv høyt
Etter at tallene var lagt frem svarte Apple-sjef Tim Cook på spørsmål om blant annet kunstig intelligens og det mystiske Apple Car-prosjektet.

Cook svarte på ting som digitale hjemmeassistenter, som Amazon Echo, mot mobilassistenter, og hvordan de jobber med Siri. Han drøftet også litt rundt balanseringen av kunstig intelligens og retten til et privatliv.

– Folk ønsker at du skal tro at du må gi opp privatlivet for at AI skal gjøre noe for deg, men den kjøper ikke vi. Det kan føre til mer arbeid, og det vil kreve mer tenking, men jeg føler ikke at vi skal kaste bort privatlivet vårt. Det er som et gammelt argument mellom privatliv og sikkerhet. Du bør ha begge. Du bør ikke være nødt til å ta et valg, fortalte Cook som tidligere har uttalt at deres mål er å bevare personvernet til kundene.

Annonse


Apple har i senere tid fått kritikk for å ha sovet i timen med Siri og kunstig intelligens.

Apple Car-spørsmål
På spørsmål om Apples bilprosjekt svarte Cook, ikke overraskende, at de «ikke har noe å annonsere i dag», men la til at de jobber med ulike måter de kan forbedre diverse produkter på.

– Jeg kan ikke snakke om rykter, men som du vet ser vi på nye måter vi kan forbedre opplevelsen og kundenes opplevelse på ulike produkter. Vi ser alltid etter nye ting og i bilbransjen er det tydelig at det vil komme mer teknologi … eller som vil revolusjonere bilopplevelsen. Fra det ståstedet er det interessant, men jeg har ingenting å annonsere i dag, lød det fra Apple-sjefen.

I lengre tid ble det ryktet at Apple utviklet en egen elbil, men de seneste rapportene hevder at Apple har lagt bilprosjektet på is og vil i stedet fokusere på teknologi til bilprodusentene.

 

Kilder:
MacRumors 1, 2

Annonse


Annonse


Annonse