Microsoft er tilbake «with a vengance» og jeg elsker det.
Microsoft er tilbake «with a vengance» og jeg elsker det.

Annonse


Nå er Microsoft selskapet jeg alltid håpet de skulle bli

For noen år siden, da ITavisen fremdeles var eid av Aller, var det ofte hyppige diskusjoner rundt lunsjbordet med kolleger hva Microsofts fremtid kom til å bli seende ut for forbrukere.

Den gang gjorde ikke Microsoft noe morsomt.

Oppdatering, 26. october, 00:45, 

Før kommentaren hadde jeg ikke sett hele reklamefilmen for Surface Studio. Film, for dette er en av de mest PR-effektive reklamevideoene for rålekker teknologi jeg har sett på mange år:

Annonse


https://youtube.com/watch?v=BzMLA8YIgG0

Det så ikke lyst ut
Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke så blidt på fremtiden med Ballmer ved rotet.

Mannen er god til å tjene penger, men det er ikke det som er morsomt i teknologi-bransjen eller som gjør at selskapene overlever i forbruker-sinn – det er å gjøre det uventede, eller å klare en snu-operasjon så elegant at vi glemmer den gamle selskapskulturen og dress-og-slips-produkter av verste sort.

Microsoft ser kanskje ut til å ha klart en snu-operasjon lik Apple sin på 90-talllet, på mange måter.

Det er heldigvis ikke der Microsoft er nå. Langt ifra. De er super-Microsoft. De er selskapet jeg håpet skulle ta opp kampen mot Apple og Google og ikke bli nye IBM.

Surface er Microsofts ansikt utad
Gang på gang lanserer de nå veldig pene og funksjonrike, og ikke minst kraftige maskiner, som ikke blir slått av Apple på design. Tvert imot er de jevnbyrdige på mange måter.

Man har lyst på en Surface Book, Surface Pro eller Studio selv om de koster mye penger. Det kribler i fingrene mine allerede å skifte ut utstyr som er mer enn godt nok og punge ut titusenvis av kroner på disse produktene.

Det er dette Apple har klart i alle år, nesten på magisk vis, og det er akkurat det Microsoft må overbevise alle om:

kjøp dette dyre produktet og vi lover deg at vi skal levere på programvare og maskinvare og samtidig få Apple-frelste til å kikke med sikkel fra munnen på Book og Surface Studio (vi skal se på den i morgen – artikkel kommer ASAP) over sin MacBook eller iPhone.

Få til dette også og dere vinner verden
Joda, Microsoft har utfordtinger i forhold til batterilevetid fordi de fortsatt bruker Intels strømøhungrige, dog kraftige, Intel-CPU-er, men de har kommet langt på kort tid.

Ballmer-Microsoft er glemt for lengst: Ja, vi elsker nye Microsoft. Lenge leve Nadella ved roret.

Annonse


Annonse


Annonse