Xiaomi Mi Mix er en meget spennende konseptmobil.
Xiaomi Mi Mix er en meget spennende konseptmobil.

Annonse


Jo, denne mobilen er ekte og den skal lanseres

Det er ikke bare Microsoft og Apple som har store produktlanseringer denne uken. Xiaomi er først ut med en helt ny Note-modell.

Mi Mix
Mer om den lenger ned i saken fordi det kanskje mest spennende under denne annonseringen var konseptmobilen Mi Mix. Fremsiden består så å si av en diger 6,4-tommers skjerm som dekker hele 91,3 prosent av fremsiden.

Chassiset består av en keramisk utforming og enheten har spesifikasjoner som Snapdragon 821, 5 GB minne, 256 GB lagring, batteri på 4400 mAh med støtte for Quick Charge 3.0.

Konseptmobilen er laget i samarbeid med selskapet Elliptic Labs som ledes av norske Laila Danielsen. De står bak ultralydsensoren i Mi Mix som erstatter den tradisjonelle IR-sensoren som blant annet slukker lyset når man legger mobilen inntil øret.

Annonse


Denne fungerer selv om den er plassert bak skjermen.

Artikkelen fortsetter under videoene.

https://youtube.com/watch?v=uiutj90dqAU

https://youtube.com/watch?v=bXgoKrGZLAM

– Ved å erstatte IR med ultralyd frigjør vi mye lagringsplass i telefonen. Dermed kan høyttaleren forsterkes og forbedres, slik at den fungerer effektivt selv om den også ligger skjult bak skjermglasset, forteller Danielsen til Aftenposten.

Intervjuet med Danielsen om teknologien kan leses i sin helhet her.

Mi Note 2
Før den tid annonserte det kinesiske selskapet Mi Note 2. Du er ikke alene hvis du syns at mobilen minner om Samsung Galaxy Note 7 – likheten er slående. Note 2 har en kurvet 5,7-tommers OLED-skjerm. Selskapet omtaler den som «3D kurvet».

Andre spesifikasjoner:

  • Snapdragon 821. Maksimalt 2,35 GHz.
  • Opptil 6 GB minne og 128 GB lagring.
  • Hovedkamera på 22,56 megapiksler. Elektrisk bildestabilisator for 4K-opptak.
  • Frontkamera på 8 megapiksler med autofokus.
  • Batteri på 4070 mAh med støtte for Quick Charge 3.0.
Xiaomi Mi Note 2 er svørt like Samsung Note 7.
Xiaomi Mi Note 2 er svørt like Samsung Note 7. (Ill.: Xiaomi)

Prisen starter på 413 dollar, rundt 3400 kroner, for modellen med 4 GB minne og 64 GB lagring. Utgaven med 6 GB minne og 128 GB lagring koster 516 dollar, snaut 4200 kroner. Nå enhetene lanseres er uvisst.

 

Kilder:
International Business Times,
The Verge,
Aftenposten

Annonse