Apple-produkter er dyre i Norge, og Google Pixel er ikke en gang lansert - det er ikke kjent om den kommer til Norge, men vår test kommer.
Apple-produkter er dyre i Norge, og Google Pixel er ikke en gang lansert - det er ikke kjent om den kommer til Norge, men vår test kommer.

Annonse


Her handler du Apple-produkter og Google Pixel billigst

Joda, du kan stikke til USA for å spare masse penger på Apple-produkter, men det blir kanskje i overkant med 12 timer på flyet og en flybillett til 5000 kroner tur/retur.

Apple-produkter er ektra dyrt i USA
Da er det enklere å stikke til Storbritannia som har de billigste Apple-produktene akkurat nå grunnet valutasvininger etter Brexit.

«Brexit har ført til et rekordlavt pund, en kurs vi ikke har sett lavere siden juni 2014. Dette har blant annet ført til at man kan handle nye iPhone 7 i Storbritannia og spare cirka 19 prosent å spare sammenlignet med å kjøpe den i Norge,» det melder Cupnation (en «spareportal») som har undersøkt prisene i en rekke euro-land:

Artikkelen fortsetter under bildet.

Annonse


Her er prisnivået på iPhone 7 32GB.
Her er prisnivået på iPhone 7 32GB. (Ill.: Cuponation)

Økte prisen
«Apple bestemte seg for å heve prisen på iPhone 7 i Storbritannia med 100 pund før lanseringen i september. Dette ble gjort for å kompensere for valutakursendringene, men til tross for denne prisøkningen er det fortsatt vesentlig billigere å kjøpe telefonen i Storbritannia.

Den nåværende prisen på på en iPhone 7 med 32GB i Storbritannia ligger på 599 pund – med dagens kurs tilsvarer det en norsk pris på 5998 kroner.

Da den nåværende prisen på en iPhone 7 i Norge er på 7390 kroner, kan man spare 1392 kroner.

Det betyr at man kan ta en dagstur med fly til London, kjøpe telefonen og fortsatt ha mer igjen på konto enn hvis man kjøpte telefonen på nærmeste butikk.

Interessant nok viser også undersøkelsen at forbrukere fra Sverige kan spare 104 euro, og danskene hele 110 euro, hvis de bestemmer seg for å ta en iPhone 7-shoppingtur til London,» melder Cuponation.

Hva med Google Pixel?
Det er ikke bare iPhone som er billigere, også Pixel, som neppe blir lansert i Norge med det første:

«Google lanserte sin Google Pixel-telefon den 20. oktober i Storbritannia for 599 pund, som tilsvarer cirka 670 euro. I Tyskland vil lanseringsprisen være 759 euro.

Dette utgjør en prisforskjell på 89 euro eller 12 prosent. Ønsker man da som norsk high-tech-fan å kjøpe den nye Google telefonen, bør man vurdere å dra fordel av det svake pundet: fly til Storbritannia for å skaffe seg den».
Kilde:
Cuponation pressemelding

Annonse