Marcus er like spretten som forgjengeren og beveger seg ofte opp på byens tak.
Marcus er like spretten som forgjengeren og beveger seg ofte opp på byens tak.

Annonse


Bli med oss på hackertreff i San Francisco

Paris (ITavisen:) Watch Dogs fikk en blandet mottakelse da det ble sluppet i 2014, både blant spilljournalister og spillerne.

Noen følte at Ubisoft gjorde mye riktig, mens andre syns at hypen tok overhånd og at sluttresultatet ikke svarte til forventningene. For Ubisoft var tittelen uansett en salgssuksess med ti millioner solgte kopier på verdensbasis.

Watch Dogs 2
Spillet ble lansert før jeg stod ferdig utdannet som journalist og fikk jobb i ITavisen, og ettersom jeg generelt ikke er noen stor tilhenger av åpen verden-spill som Grand Theft Auto, Red Dead Redemption og Saints Row, var dette et spill som nærmest ubemerket passerte min spillradar.

Derfor var spenningen stor da jeg tidligere denne måneden tok turen for å teste det neste kapittelet i overvåkningserien.

Annonse


Mens originalspillet var satt til Chicago og Aiden Pearces sko, tar vi denne gangen turen til San Francisco og følger superhackeren og helten Marcus Holloway.

Det meste av handlingen foregår i San Francisco Bay Area, men vi får også ta turen til steder som Silicon Valley og Oakland. Spennende!

Superhackerne i Dedsec samlet.
Superhackerne i Dedsec samlet. (Ill.: Ubisoft)

San Fracisco Bay Area
Holloway er selv vokst opp i Oakland-området og han slår seg sammen med hackergruppen Dedsec – som du sikkert kjenner fra Watch Dogs 1. Overvåkningssystemet ctOS er blitt oppgradert – nå heter det ctOS 2.0.

Dedsec føler det er noe virkelig galt med og ønsker å avsløre hemmelighetene i systemet. Det befinner seg nemlig i hendene på korrupte selskaper som bruker ctOS 2.0 for å overvåke og manipulere befolkningen.

Dedsec er i ferd med å starte «Hack of the Century» for å ta ned ctOS 2.0 og gi innbyggerne i San Francisco Bay Area friheten tilbake. Watch Dogs 2 er meget dagsaktuelt. Ingen tvil.

Ubisoft har satt et litt sosialt preg på spillet der hackergruppen gjør oppdrag og fullfører utfordringer for å samle flere følgere.

Vanligvis får man erfaringspoeng. Jo flere følgere – støttespillere – jo større sjanse har de for å lykkes med å ta knekken på overvåkingen.

Slik som i eneren er det hacking som står i fokus og protagonisten har flere hjelpemidler enn noen gang tidligere. Her snakker vi ting som radiostyrte biler, droner og en 3D-skriver som kan skrive ut egne våpen. Marcus har også en egen smartmobil som han bruker for å kommunisere med Dedsec eller navigere seg rundt i San Francisco. Den er forhåpentligvis godt kryptert.

Én ting jeg bemerket meg med hackingen er hvor aktuell den faktisk er. Marcus kan ta kontroll over biler og trafikklys.

Han kan få bilene til å svine, kjøre fremover og bakover, samt deaktivere trafikklysene helt. Vi har allerede sett eksempler på at biler allerede kan hackes – det skal bli spennende å se fremover når mer og mer teknologi pumpes inn i bilene som er på nett til nesten enhver tid.

Ettersom det er et åpen verden-spill får man også styre det meste selv. Det innebærer blant annet hvordan du ønsker å løse oppdragene.

I teorien er det fullt mulig å fullføre spillet uten å drepe en eneste person, men ønsker du å ta den andre ruten er det bare å fyre løs. En voldelig Marcus hindrer ikke Dedsec å få følgere uansett, så det er ikke noe å bry seg om.

Personene i Dedsec knytter nære bånd.
Personene i Dedsec knytter nære bånd. (Ill.: Ubisoft)

Legger opp til samarbeid
Watch Dogs 2 har også flere sosiale elementer enn forgjengeren og Ubisoft lover at samarbeidsmodusen skal være sømløs.

Man kan enten invitere en venn til sin «verden», men man er nødt til å finne hverandre før man kan spille sammen. Hele kartet er «på» til enhver tid så sjansen er stor for at man møter andre spillere mens man raver rundt i den solfylte byen. Enten av den vennlige eller den fiendtlige sorten.

Den snaue tiden i Paris var ikke nok for å gå grundig til verks på det sosiale aspektet, men inntrykket er at det fungerer like sømløst som Ubisoft bedyrer. Ved et tilfelle satt jeg fast i et oppdrag. Heldigvis traff jeg på en annen spiller som ble med meg i oppdraget og sammen fullførte vi det med glans. Gøy!

Dette er jeg litt usikker på, men jeg tror det er mulig å fullføre hele spillet i samarbeidsmodus. Dog har vi ikke fått noen klar bekreftelse på det riktig ennå.

GTA med hacking?
En kamerat av meg beskrev Watch Dogs som «GTA med hacking» og her treffer han meget godt.

Hvis man blir lei av oppdragene og ønsker å bare cruise rundt i byen, er det bare å hoppe inn i nærmeste bil og kjøre rundt. Ønsker du å piffe opp Marcus med et nytt antrekk er det bare å kjøre til nærmeste klesbutikk.

I dette overvåkingssystemet er det også lett å hisse på seg politiet. Watch Dogs benytter seg av samme stjernesystem som i GTA-serien, det betyr at jo mer bølleri man foretar seg, jo mer politi har du hakk i hæl.

Her virker det som at den kunstige intelligens ikke er helt på topp. Politiet blir lett forvirret bare man står én trappeavsats over dem.

Og de går frem og tilbake under deg uten evne til å bevege seg oppover. Det var også under en politijakt at vi oppdaget at Watch Dogs 2 ikke helt er ferdig utviklet.

Nå vet jeg ikke hvor gammel versjon av spillet vi fikk teste, men på en bro «spawnet » bilene plutselig midt på det. Det var ingen biler som kjørte inn på broen, men det var altså mange som kjørte av.

Marcus kan hacke det meste.
Marcus kan hacke det meste. (Ill.: Ubisoft)

Konklusjon
Watch Dogs 2 bygger videre på ideene fra originalspillet fra 2014, med sin egen vri og mer frihet enn noen gang tidligere.

Hvis man ønsker mest autentisk hackeropplevelse vil jeg anbefale deg å finpusse snikeferdighetene dine slik at du får mest mulig ut av spillet. Det er også en del av opplevelsen i spillet selv om det er fullt mulig å skyte før man stiller spørsmål.

Grafikken er en ting som er hett rundt Ubisoft-lanseringer. Flere ganger er de blitt beskyldt for å vise frem bilder som gir inntrykk av toppgrafikk i et spill, men resultatet i spillet om lanseres er noe helt annet.

Kort fortalt er Watch Dogs 2 et meget pent og detaljert spill og spesielt i mellomsekvensene ser det meget bra ut. Blant annet på spilleranimasjonene.

Summa summarum sitter jeg igjen med et positivt inntrykk etter snaut tre timer Watch Dogs 2. Er historien dyp nok og oppdragene interessant, varierte og utfordrende kan vi sitte igjen med et meget underholdende spill.

Watch Dogs 2 lanseres til PC, PlayStation 4 og Xbox One 15. november.

Annonse


Annonse


Annonse