Thomas Marynowski har lang fartstid i norske nettmedier, inkludert Dinside og ITavisen.
Thomas Marynowski har lang fartstid i norske nettmedier, inkludert Dinside og ITavisen.

Annonse


Tekno- og spill-journalist Thomas Marynowski om opp- og nedturene

En gang i tiden var ITavisen min store konkurrent.

Startet i Dinside
Jeg jobbet på forbrukernettstedet Dinside.no tidlig på 2000-tallet, og skrev for det meste om spill, mobiler og andre spennende, nye teknologier.

Med andre ord en tematikk ikke ulik det ITavisen dekket – så jeg fulgte alltid tett på hva de drev med.

Spesielt Martin Sivertsen, hvis artikler ofte tok for seg tilsvarende tematikk.

Annonse


Vennskapelig kniving
Nå er det slik at miljøet for teknologiskribenter i Norge har alltid vært lite, og man traff hverandre stadig vekk på diverse messer, lanseringer og kanskje en og annen fest.

Dermed var det snakk om en veldig vennskapelig konkurranse, der vi utfordret hverandre profesjonelt, men hadde samtidig en veldig god tone privat.

Men jeg skal ikke legge skjul på at det var alltid litt tilfredsstillende å rekke å få ut en spillanmeldelse eller en nyhet før Martin rakk det.

Endte opp med samme eiere
Siden det norske teknologipresse-miljøet alltid har vært lite, befant plutselig ITavisen og Dinside seg under samme tak, med de samme eierne. Det var en gang i 2005.

Dermed ble det naturlig at jeg gikk over til ITavisen, og fikk spesielt ansvar for spilldekning. Det var ganske gode tider økonomisk, så det ble mange kule reiser til spillmesser og andre eventer, som resulterte i mange saker jeg var fornøyd med.

Vi satset også tungt på videopodcast, gode gamle Klikk TV var veldig gøy å drive med, og førte til og med at jeg ble gjenkjent på byen opptil flere ganger.

De tre musketerer
Kolleger kom og gikk, og etter noen år ble redaksjonen bestående av oss tre: Tore, Trond og Thomas. Vi var ikke alltid enige om vinklinger eller hvordan vi skulle gå frem, men en ting visste vi: Teknologi var gøy å skrive om. Det var alltid noe spennende og nytt rundt hjørnet.

Økonomien var det etter hvert verre med, og vi jobbet med kutt og nedbemanning konstant hengende over oss – men vi gjorde vårt beste, stod på og klarte å ha det ganske så moro.

I dag har mange av oss gått videre. Teknologipresse-miljøet er fortsatt lite, kanskje mindre enn noen gang, og jeg jobber nå sammen med flere tidligere ITavisen-kolleger, i et annet mediehus.

Jeg selv har gått over til den mørke siden, og jobber med kommersielt innhold. Og Tore jobber pussig nok i Dinside, der jeg startet min karriere i 1998.

Men ITavisen lever, med Trond bak roret, og jeg vil alltid huske oppturene og nedturene den lille redaksjonen har hatt. Lykke til videre!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse