IBM hevder de sparer store summer på at de ansatte bruker Mac.
IBM hevder de sparer store summer på at de ansatte bruker Mac.

Annonse


– En Windows-PC er tre ganger dyrere i drift sammenlignet med en Mac

I fjor startet IBM å tilby Mac for sine ansatte og for rundt et år siden uttalte ledelsen at det så langt er en suksess.

Sparer tusener per ansatt
IBM forteller nå at det er 90 000 av de ansatte som har gått over til Mac og de forventer at tallet når 100 000 personer før årsslutt, og det sparer de penger på.

Under en opptreden på konferansen Jamf Nation uttalte IBM-sjef Fletcher Previn at driftskostnadene er mellom 273 og 543 dollar lavere for en Mac sammenlignet med Windows i løpet av en fireårsperiode.

I fjor var det kun fem prosent av Mac-brukerne trengte å kontakte IBMs interne sørvisavdeling for støtte. Tallet for Windows-brukerne var på 40 prosent. Og det sparer man penger på, ifølge IBM. En annen årsak som nevnes er at macOS krever mange færre programvareoppdateringer enn Windows. Dette sparer dem også for tid.

Annonse


– Ikke hele sannheten
WinBeta skriver at den omfattende utrullingen av Mac-maskiner innad i IBM også skyldes den eksklusive avtalen mellom selskapet og Apple som ble undertegnet i 2014. Avtalen innebærer at IBM utvikler eksklusive apper for iPhone og iPad.

««IBM MobileFirst for iOS agreement» ble designet for at IBM kunne selge iPhone og iPad med industrispesifikke funksjoner til bedrifter», skriver WinBeta.

Den eksklusive avtalen mellom de to selskapene ble underskrevet før Microsoft kjøpte Xamarin – det skjedde først tidligere i år – noe som førte til at macOS var den eneste plattformen for iPad- og iPhone-utvikling, hevder WinBeta og legger til at IBM var nødt til å tilby Mac til de ansatte for å overholde avtalen.

 

Kilder:
IDG,
WinBeta

Annonse