Slik kan du enkelt lukke alle fanene i Safari.
Slik kan du enkelt lukke alle fanene i Safari.

Annonse


Disse ti Safari-tipsene bør du kunne

Er du en av dem som sverger til Apples innebygde nettleser på iOS bør du sjekke ut disse tipsene som kanskje gjør surfeopplevelsen enda bedre.

Ti Safari-tips for iOS
9to5Mac har publisert en liste med ti kjekke tips. Er du en viderekommen bruker har du sikkert kjennskap til samtlige, men man skal ikke se bort ifra at det er noen du ikke har hørt om.

Rask åpning av ny fane: Vanligvis trykker man på «Tab Switcher» for å åpne en ny fane. Dette kan også gjøres ved å trykke lenge på samme tast og velge «Ny fane».

Lukk alle faner: Kjekt hvis du har altfor mange faner åpne og ønsker å lukke alle på en gang. Trykk lenge på «Tab Switcher» og velg «Lukk alle faner».

Annonse


Se nylig lukkede faner: Det er ikke sjeldent man lukker en fane utilsiktet, men det er fullt mulig å gjenopprette denne. Trykk på «Tab Switcher» og trykk lenge på pluss-ikonet.

Se bakover- og fremoverhistorikken: Trykk lenge på enten bakover- eller fremovertasten for å se historikken.

Lim inn og gå til: Hvis du har en lenke eller søketerm liggende på utklippstavlen i iOS kan du gå til disse ved å trykke lenge i adresselinjen og velge «Lim inn og gå» for lenker og «Lim inn og søk» for søketermer.

Få skrivebordsiden: Valget for skrivebordsvisning av en nettside kan virke litt vanskelig å finne for noen, men det er egentlig ikke det. Trykk lenge på oppdateringsknappen i Safari og velg «Vis skrive-». Siden lastes inn på nytt i riktig modus.

Finn på side: Trykk på deleknappen og velg «Finn på siden» i menyen nederst.

Raskt nettstedsøk: Dette gjør det mulig å søke raskere etter ting på en spesifikk side. Det første du må gjøre er å foreta en søk direkte via nettsidens søkemotor. Under Innstillinger – Safari – Raskt nettstedsøk (husk å aktivere) dukker siden du har lagt til.

Så fort det er gjort kan du søke for eksempel «ITavisen Nintendo NX» for å finne alle resultatene om Nintendo NX. I adressefeltet trykker du «Søk på itavisen.no».

Legg til bokmerker og lenker i leseliste og dele koblinger: Finner du en side du ønsker å legge til i en av disse, trykker du lenge på deleknappen og velger «legg til» i ønsket liste.

Delte koblinger: Dette er en mini-RSS-leser bygget direkte inn i Safari og du kan abonnere på ulike nyheter og oppdateringer fra sosiale medier. Hvordan du legger til disse så du i forrige punkt. Delte koblinger finner du ved å trykke bokmerkeknappen og velge «@»-tegnet.

Har du flere Safari-tips på lager? Del dem gjerne i kommentarfeltet.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse