Wikileaks hevder at Julian Assanges nettilkobling er sperret.
Wikileaks hevder at Julian Assanges nettilkobling er sperret.

Annonse


Wikileaks hevder Equador kuttet Julian Assanges nettilkobling

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har bodd og jobbet i den ecuadorianske ambassaden siden 2012. Nå har muligens tilværelsen blitt litt vanskeligere for mannen.

– Ikke lenger kryptert
Ifølge Wikileaks har Equador kuttet nettilkoblingen til Assange og nettaktivistene skriver nå at de «har aktivert beredskapsplaner» som går ut på å omgå sperringene.

Sikkerhetsekspert Per Torsheim forteller til NRK at det på nåværende tidspunkt er vanskelig å si hva som faktisk har skjedd.

Annonse


– Men det er fristende å tro at noen enten har kuttet internettforbindelsen fra en eller flere leverandører inn til ambassaden eller at forbindelsene har blitt strupet igjen slik at det ikke lenger er mulig å bruke krypterte tjenester, sier han til NRK og legger til:

– Alt som går inn og ut til ambassaden til Ecuador i London kan og vil dermed bli avlyttet.

Les også: Wikileaks la ut informasjon om hundrevis av uskyldige personer.

Påvirker den amerikanske valgkampen
Bloomberg skriver at sperringen kan relateres til lekkasjer som påvirker presidentvalget i USA. Den tidligere ecuadorianske ambassadøren til Storbritannia forteller at myndighetene i Equador er under press for å tillatte at Assange bruker ambassaden til å distribuere materiale som kan påvirke valgkampen, skriver Bloomberg.

USA har selv beskyldt Russland for å hacke e-postene til Det demokratiske partiet for så å dele innholdet med Wikileaks.

 

Kilder:
NRK,
Bloomberg

Annonse