Eier du en Note 7 bør du ikke ta den med når du skal ut og fly.
Eier du en Note 7 bør du ikke ta den med når du skal ut og fly.

Annonse


Du kan få bøter i millionklassen hvis du tar med Note 7 på flyreisen

Kort tid etter det ble avslørt at Note 7 er utsatt for brann- og eksplosjonsfare, la det amerikanske luftfartstilsynet ned et forbud mot smarttelefonen på flyet. Reisende ble bedt om å holde mobilen avslått og ikke lade den under reiser. Flyselskaper i blant annet Australia og Norge har gjort det samme.

Ber eierne om å sende mobilen tilbake
Forrige uke kom nyheten om at Samsung stanser salget av Note 7 etter at også erstatningsenheter av Note 7 har tatt fyr, og senere besluttet de å stanse produksjonen av skandalemobilen.

Selskapet oppfordrer kundene til å sende tilbake enhetene så fort som mulig, men det er fortsatt mange som ønsker å beholde den.

Annonse


Risikerer bøter
Under en ny «Emergency Restriction / Prohibition Order» er det nå en føderal forbrytelse i USA å ta med mobilen på flyvninger fra og i USA.

Reisende nektes å ta med Note 7 i kabinen eller innsjekket bagasje og passasjerer som ikke følger dette, kan bli nektet å gå om bord i flyet.

I tillegg risikerer reisende bøter på inntil 179 933 dollar, tilsvarende 1,48 millioner kroner, for hvert tilfelle de bryter. Disse kan også straffeforfølges som kan resultere i fengselsstraffer på inntil ti år.

 

Kilde:
The Verge

Annonse