Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dette kan være starten på Apples store mesterplan

Ønsker de for alvor å kvitte seg med Intel og AMD?

Det var snakk om å kjøpe GPU-brikke-ekspertene Imagination Technologies (kjent for mobil-GPU-brikkeserien PowerVR – iPhone 7 bruker Series7XT Plus), men det skjedde ikke.

Kan ha store planer
I stedet har Apple hentet en lang rekke med ansatte fra selskapet, deriblant tidligere COO John Metcalfe, som nå har tittelen «Senior Director» hos Apple.

Alt i alt har Apple hentet hele 25 tidligere Imagination-medarbeidere.

Dette er helt klart et ledd i å styrke i-hus grafikk-ekspertise, men er det også større maskinvareplaner fremover?

Apple GPU-er til iPhone og iPad?
Det er godt mulig Apples plan er å selv forske frem og designe sine egne GPU-er for enda bedre optimalsering mot egen maskinvare i tillegg til at de ikke behøver å følge andre selskap sine tidsplaner i like stor grad.

Det er også en utfordring for Apple å forholde seg til Intels CPU-kart – dette er trolig årsaken til at det fremdeles ikke er lanserte oppgraderte MacBook Pro-modeller.

Kan ha større planer
Flere av de ansatte jobber fremdeles i London, men noen av dem har flyttet til Apples hovedkvarter i Cupertino rett utenfor San Francisco.

En anonym kilde har dessuten tipset MacRumors om at Apple har opprettet et nytt team som skal jobbe med GPU R&D innenfor deres egne vegger, men informasjonen kan i skrivende stund ikke verifiseres.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple