Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple Store-ansatte i Australia er sparket etter at de stjal bilder fra kundenes iPhoner. Bildet er ikke av den aktuelle butikken. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Apple Store-ansatte stjal bilder fra kundenes iPhone

Og snikfotograferte kvinnelig ansatte.

I fjor var en australsk Apple Store i Australia i hardt vær etter å ha kastet ut en gruppe mørkhudede tenåringer fordi de fryktet at ungdommene «skulle stjele noe».

Stjal bilder fra kundenes telefoner
Igjen er det trøbbel i en Apple Store i Australia. Denne gangen meldes det om fire mannlige ansatte som skal ha stjålet sensitive bilder fra iPhoner som var inne til reparasjon.

De skal også ha snikfotografert kvinnelige ansatte og delt bildene i en privat gruppesamtale der de skal ha rangert kvinnenes ulike kroppsdeler fra 1 til 10.

Samling på 100 bilder
Ifølge Courier Mail skal gjengen samlingen til gjengen vært svært omfattende med over 100 tilfeller av stjålne bilder og snikfotografier. Disse inkluderer nærbilder av bryst og liknende.

Gjengen ble avslørt da en personansatt fant en av de ansatte som kikket gjennom bilder på en kundes iPhone i verkstedet. Courier Mail skriver at en HR-ansatt fra USA tok turen over for å etterforske saken.

Samtlige fire er blitt avskjediget.

 

Kilder:
Courier Mail, (krever innlogging)
Engadget

Stikkord: AppleStore