Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dronen Falcon 8+ er Intels seneste produkt. (Ill.: Intel)

Intel har laget Falcon 8+, en drone for industrien

Laget for industrielle formål.

Intel går langt utenfor sin komfortsone når de nå lager en drone med åtte rotorer og egen «cockpit» for industrielle jobber.

Falcon 8+
Intels nye produkt heter Falcon 8+ og er laget primært for industrielle jobber, for eksempel store bygg-jobber hvor det kan ta et menneske timesvis å gå over alt for en inspeksjon.

Dronen har åtte roterer, kamera og alt annet man forventer av en drone i dag. I tillegg veier den kun 3 kilo og skal kunne fly kjappere en de fleste hobby-modellene på markedet idag. Toppfarten skal ligge på nesten 60 kilometer i timen.

Vært med før
Men dette er ikke Intels første produkt innenfor dette segmentet. Falcon 8+ kommer etter at Intel over en lenger periode har jobbet med selskaper som Yuneec og Ascending Technologies. Sistnevnte er nå et datterselskap av Intel.

For industrielle formål
At denne dronen ikke er ment for Ola Nordmann er helt klart når man tar en titt på kontrolleren, eller cockpiten som den kalles. En større skjerm, joystick og mer presise kontroller gjør at denne dronen er mer sjaltet mot bedrifter enn forbrukere.

Intels inntog i markedet for industrielle droner kunne ikke komme på et bedre tidspunkt for selskapet. I motsetning til forbrukermarkedet, hvor DJI har en markedsandel på 70 prosent, finnes det ingen tilsvarende giganter innen det industrielle markedet. En posisjon som Intel mest sannsynlig sikter seg inn på.

Med en stødig nedgang i PC-markedet har Intel lenge jobbet med å spre seg inn i andre vertikaler. Også her hjemme har vi sett at droner brukes der hvor mennesker vanskelig kommer til.

Se en av Astec og Intels tidligere prosjekter unngå hindringer:

Kilde:
Recode

Stikkord: drone, intel