Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple saksøkes for Touch Disease-problemet. (Ill.: Apple)

«Touch Disease»-kundene mobiliserer mot Apple

Selskapet har fortsatt ikke erkjent at problemet eksisterer.

I slutten av august dukket de første rapportene om «Touch Disease»-problemer fra iPhone 6-eiere.

Nekter å reparere berørte enheter gratis
Snaut to måneder senere har Apple fortsatt ikke erkjent problemet og misnøyen fortsetter å blomstre fra kunder med berørte enheter.

Det har dukket opp flere massesøksmål mot selskapet fordi Apple angivelig nekter å reparere enhetene gratis. Nå presser saksøkerne enda hardere på for at Apple skal uttale seg i saken.

Les mer: Nå har vi fått iPhone-svaret vi har ventet på i flere år – dette nektet Apple å avsløre.

Erkjenner problemet til en føderal domstol
Ifølge rapporter fra Motherboard har fem nåværende og tidligere Apple Genius-ansatte bekreftet at Apple er klar over problemet, men at de ikke ønsker å fortelle det til kundene.

Samtidig ser det ut til at Apple har erkjent at problemet eksisterer. Riktignok til den føderale domstolen der de ber om utsettelse til å besvare klagen i massesøksmålet i Utah. De ber også om at det slås sammen med massesøksmålet i California der hele 10 000 personer skal ha kontaktet advokaten.

Det spørs hvor lenge Apple kommer til å holde tyst etter den økende pågangen fra kunder og advokater.

Skjermproblemer
I august meldte iFixit i et blogginnlegg at både dem selv og andre reparasjonsselskaper opplever flere og flere klager på skjermen til disse modellene.

Problemet omfatter skjermer som ikke reagerer ved trykk og har en grå strek øverst på skjermen som flimrer.

«Ifølge eksperter er det ikke skjermen som er problemet. Det er de to kontrollerbrikkene for berøringsskjermen, eller Touch IC-brillene, på logikkortet på innsiden av telefonen», skriver Jason Wilmer, eier av STS Telecom, og legger til:

«Problemet virker å være såpass utbredt at jeg føler at nesten hver eneste iPhone 6/6+ har litt av problemet og er nærmest som tikkende bomber som bare venter på å sprenge».

 

Kilder:
Motherboard.
9to5Mac

Stikkord: Apple, iphone, touchdisease