Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forza Horizon er av de få spillene som finnes på PC og Xbox One, så vi får endelig litt å sammenlikne med.

Forza Horizon 3: Xbox vs PC

Spill: Hvem vinner? Se selv her.

Etter at Microsoft tillot krysspublisering på Xbox One og PC har det ikke kommet ut mange titler som fungerer på alle plattformer, men Forza Horizon 3 er en av dem.

Dette gir dermed en ypperlig mulighet til å sjekke hvordan spillet ser ut på begge plattformer og å kjøre en liten sammenlikning, som de har gjort i Eurogamer

Optimalisert for Xbox
Forza Horizon kjører på en av de mest optimaliserte spillmotorene for Xbox One, så det blir muligens noe urettferdig.

Forza horizon er tross alt et av de få spillene som klarer å kjøre med 4x MSAA (antialising) på Xboxen, og flyter jevnt og vakkert avgårde med dette i 30 fps på 1080p.

På PC finner Eurogamer imidlertid at det er vanskelig å få bildeoppdateringen til å gå raskere enn 30 fps på et GeForce 970-kort, men til gjengjeld kan man få til 30 fps uten alt for store problemer på et GeForce 950-kort, selv om det mer eller mindre spiser opp alle de 2 Gigabytene med minne.

Må akseptere 30 fps
Samtidig er det vanskelig å kjøre toppinnstillinger med et 970-kort på 1440p, siden det spiser opp 4 GB minne. Det skal imidlertid fungere fint med et GTX 1060-kort og oppover.

Konklusjonen til Eurogamer er at det er best å akseptere 30 fps på PC slik koden står akkurat nå, selv om det på papiret skulle gått knirkefritt med den siste generasjonen grafikkort.

I selve sammenligningsvideoen, som du kan se under, er det meste rimelig likt på både PC og Xbox, bortsett fra tegneavstand, skygger og refleksjoner, som alle er bedre på en PC.

Kilde: Eurogamer.net

Stikkord: forza, Spill, xbox