Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Appen blir fjernet eller vanskeligere å lure vennene dine med om kort tid. (Ill.: Adam Howell)

Du må laste ned den smarte iPhone-lure-appen kjapt, for nå har Apple satt ned foten

Vi er ikke overrasket.

Som forventet krever Apple at den morsomme iMessage-appen Phoneys endres – om ikke må blir den slettet fra App Store.

Stopper lure-app
«Appen Phoneys lar deg lure vennene dine ved å sende klistremerker som er helt like snakkeboblene til iMessage. Et nytt lagsystem gjør det mulig å plassere klistermerker – med ulike fraser – oppå meldingene til samtalepartneren din», meldte vi i går – nå er det over og ut for Phoneys slik den fungerer per i dag.

Vi skjønner at Apple gjør tiltak, ikke bare fordi de tradisjonelt sett utøver streng kontroll over hvilke apper som kan tilbys, men også fordi Phoneys-luremeldinger teoretisk sett kan gå for langt og få alvorlige følger om de misbrukes.

Ble oppringt
Utvikleren, Adam Howell er designer og utvikler på heltid, og forklarer hva som skjedde.

Howell ble først overrasket over at appen ble godkjent, men ble senere ringt opp av en Apple-medarbeidere som hadde hørt fra advokatene at de ikke var happy med at appen ble godkjent.

Må endres
Howell har derfor fått et ultimatum: endre appen. Den kan ikke bruke blå eller grønne stickers og ikke San Francisco-skrifttypen som brukes av Apple i iOS 10.

Howell kan gjøre endringene selvsagt, men er ikke sikker på om det fungerer da mange allerede har betalt for appen slik den fungerte i første versjon. Howell har til torsdag neste uke å bestemme seg på.

 

Kilde:
Medium

Stikkord: app, iphone