Volkswagen viser frem den helelektriske konseptbilen I.D.
Volkswagen viser frem den helelektriske konseptbilen I.D.

Annonse


Slik skal Volkswagen utfordre Tesla på rekkevidde

Selv om Volkswagen er den bilprodusenten som selger flest elbiler, i hvert fall her til lands, er det Tesla som troner rekkeviddetoppen.

Volkswagen I.D.
Dagen før Paris Motor Show viser Volkswagen frem en ny og helelektrisk elbil som skal ha en rekkevidde på inntil 600 kilometer.

Konseptbilen de kaller for Volkswagen I.D. skal lanseres innen 2020 og vil, ifølge selskapet, ha pris som tilsvarer en velutstyrt Golf på det europeiske markedet.

Utseendemessig vil den likne på samme bil, men den skal være like romslig som en Passat.

Annonse
Med selvkjørende teknologi
– I.D kan bli den viktigste modellomveltningen fra Volkswagen siden lanseringen av Bobla i 1938 og Golf i 1974, sier selskapet i en pressemelding.

Navnet kommer av «I.D. Pilot» som er Volkswagens navn på selvkjørende teknologi for biler. I pressemeldingen skriver de at «det er forventet at en slik teknologi vil være tilgjengelig i markedet innen 2025», fra samme år håper bilprodusenten å selge én million elbiler i året.

Konseptbilens yter 125 kW og akselererer fra 0–100 km/t på under åtte sekunder. Toppfarten er satt til 160 km/t. Rekkevidden skal være på mellom 400 og 600 kilometer per lading. Hurtiglading vil ta batteriet fra 0–80 prosent på 30 minutter.

Utfordrer Tesla
Nye Tesla Model S P100D har en rekkevidde på inntil 500 kilometer, men ligger også i en helt annen prisklasse en Volkswagen I.D.

«Folke-Teslaen» Model 3 blir tyskernes nærmeste konkurrent og er forventet rundt 2017/2018. Bilen har så langt vært en forhåndsbestillingssuksess for Tesla.

 

Kilde:
Volkswagen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse