Endel iPhone 6-enheter ble bøyd uten at kunden hadde skyld i det - nå kommer ringvirkningene i form av ødelagte paneler.
Endel iPhone 6-enheter ble bøyd uten at kunden hadde skyld i det - nå kommer ringvirkningene i form av ødelagte paneler.

Annonse


Nå har vi fått iPhone-svaret vi har ventet på i flere år – dette nektet Apple å avsløre

ITavisen gikk for noen år tilbake i bresjen for å sette søkelyset på iPhone 6 som mer eller mindre ble buet av seg selv, og snakket med en rekke norske Apple-kunder som ikke fikk service på sin.

Årsaken til at mange berøringspaneler først nå slutter å fungere er ringvirkninger av «bendgate».

Kjente til svakhet i hovedkortet – årsaken for dårlig ramme?
Det var rett og slett veldig få som trodde dem, men nå kan Motherboard avsløre at mobilene endret fasong, og at dette er grunnen til at flere også opplevde problemer med panelet.

Dette fordi Apple ikke forsterket leddet mellom kretsene og panel-kretsene godt nok – i kombinasjon med en bøyelig enhet er dette et problem. Spesielt fordi Apple nekter å gjøre noe med det.

Annonse
Nektes garanti
Apple-medarbeidere avslører nemlig at selskapet har et system på plass for å nekte alle med iPhone 6 og 6 Plus service, og at de i stedet må betale 329 dollar om garantien har løpt ut for å få en ny enhet.

Tidligere fikk kunder med problemet panelet gratis under garanti, men så er ikke lenger tilfellet, heter det. At de nå nekter kundene ny skjerm peker i retning at de vet problemet er å finne på hovedkortet og det faktum at visse eksemplarer ikke er sterke nok til å opprettholde egen fasong.

– Tikkende bombe
Vi skrev om problemet i august.

Motherboards kilder er ikke de eneste som rapporterer dette:

«Problemet omfatter skjermer som ikke reagerer ved trykk og har en grå strek øverst på skjermen som flimrer. Ifølge eksperter er det ikke skjermen som er problemet. Det er de to kontrollerbrikkene for berøringsskjermen, eller Touch IC-brillene, på logikkortet på innsiden av telefonen», skriver Jason Wilmer, eier av STS Telecom, og legger til:

«Problemet virker å være såpass utbredt at jeg føler at nesten hver eneste iPhone 6/6+ har litt av problemet og er nærmest som tikkende bomber som bare venter på å sprenge».

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse