Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google sin Pixel C med Android er bare starten på en langt større maskinvare- og OS-satsing fra Google. 2017 blir mye mer spennende for Google, og oss, enn inneværende. (Ill.: Google)

Nytt nettbrett og ultratynn PC – dette er Googles store planer

Nexus-navnet forsvinner kanskje ikke allikevel.

Mye av det Google tilsynelatende skal avsløre tirsdag kommende uke ser ut til å være avslørt, men lekkasjene har ikke helt over.

Nexus-brett fra Huawei
9to5Google skriver at de har hørt fra flere kilder at Huawei jobber med et Google-nettbrett med Nexus-merkevaren. Det så egentlig ut til at Nexus-navnet kom til å forsvinne, men det er trolig at Google-brettene vil benytte seg av det

Foruten en 7-tommers skjerm og 4 GB minne er det ikke stort mer som vites om det ryktede nettbrettet – i tillegg at det muligens blir én av to Andromeda-enheter fra Google.

Den andre Andromeda-enheten ser ut til å være en bærbar PC kalt «Pixel 3». Vi har tidligere skrevet om den ultratynne maskinen og spesifikasjonene. PC-en på 12,3 tommer kommer i to konfigurasjoner med henholdsvis Intel M3/i5, 32/128 GB lagring og 8/16 GB minne.

Lanseringen forventes ikke før det tredje kvartalet i 2017 – en riktig god stund til – nettbrettet kommer mest sannsynlig i år.

Ligger an til å bli en storlansering
Googles andre planer for 4. oktober er de to smarttelefonene Pixel og Pixel XL og strømmeenheten Chromecast med støtte for 4K-innhold.

Men det er mer enn mobiler og ny strømmeboks: det kommer nemlig også et VR-headset, en ny WiFi-ruter og en Echo-konkurrent (noe også Apple snuser på) døpt Google Home.

 

Kilde:
9to5Google

Stikkord: Google, nexus, pixel