Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er lenge siden Apple oppgraderte Pro-modellene, men så blir det nok mer nytt i de nye maskinene enn kun kjappere innmat. (Ill.: Apple)

– Nye MacBook Pro med OLED-berøringsstripe kommer sent i oktober

Spennende avsløring.

En ny MacBook Pro med Touch ID (bygget inn i på-knappen) for å låse opp maskinen og en ny OLED-stripe for å styre maskinen kommer visstnok i oktober. Det avslører en ikke-navngitt kilde ovenfor MacRumors.

Oppdatert, 22:27:

Det er også snakk om at Apple går for Polaris GPU fra AMD på den dyrere 15-tommer-modellen.

Samtidig alt snakket om Pro og MacBook 12, har Apple visstnok ikke glemt Air som ifølge ryktene skal oppgraderes med bedre innmat og USB C-porter, samtidig som Apple skal oppgradere iMac med nye AMD-grafikkbrikker før 2017.

Jo, også jobber Apple med en ny 5K ekstern skjerm produsert i samarbeid med LG. Skjermen skal ta over for Apple Thunderbolt Display som allerede er luket vekk fra hyllene.

Tampen av neste måned
Visstnok skal lanseringen finne sted sent i oktober, med andre ord vil interesserte kunne handle en i andre halvdel av oktober.

En ny beta-versjon av macOS 10.12.1 rulles ut neste uke, ifølge samme rykte. Apple må få ferdig den nye MacOS-versjonen før de lanserer nye MacBooks.

Krever oppgradert OS
Ikke minst fordi det OLED-stripen over tastaturet, som har vært ryktet mange ganger senere, vil gi brukeren nye måter å styre maskinen på. OLED-stripen skal være berøringssensitiv og erstatte dagens knapperad.

Ikke overraskende: hjemknappen på iPhone 7 og 7 Plus er berøringssensitiv, det samme er MacBook Pro og MacBook 12″ sine berøringsflater.

«Control Strip»
Det er allerede funnet referanser til den nye OLED-raden i MacOS-kode.

Navnet på OLED-berøringen kan bli «Control Strip» – det avslører en patentsøknad.

Det nye Pro-designet skal også være tynnere, få USB C-porter og kommer i 13 og 15-tommer-utgaver.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, macbook